Home » Aktuální téma, Silniční cyklistika, Týmy & závodníci, Závody

Lidice 2011 – do třetice opět Poláci

Submitted by on Neděle, 12 Červen 2011No Comment
Lidice 2011 – do třetice opět Poláci

46. ročník mezinárodního cyklistického závodu Lidice probíhá jednoznačně v polské režii a je pouze na jejich sportovním řediteli Wadeckim, koho určí jako vítěze té či oné etapy. Tentokráte to byl ve 3.etapě Tomasz Marczynski a ten je také novým držitelem žlutého trikotu vedoucího jezdce.

Na náročném 17-ti kilometrovém okruhu v Milevsku odjela brzy šestice ve složení Marczynski, Honkisz, Janiszewski a dosavadní žluťák Bodnar – všichni Polsko a Kadlec s Hochmannem z Dukly Praha.

Obrázek 1 k článku Do třetice opět Poláci

Ta si vypracovala postupně náskok až 5 minut a když z ní ještě odskočil Marczynski, bylo jasné, že se bude měnit majitel žlutého dresu. Za vítězným Marczynskim dojel jako druhý Milan Kadlec a třetím byl v cíli Jiří Hochmann. V hlavním poli se ztrátou víc jak 5 minut byli i příbramští cyklisté Jan Wolf a Marek Zaoral, když pro nemoc – začínající angina – musel odstoupit Adam Šimek.

V celkovém pořadí vede tedy už zmiňovaný Marczynski před svým krajanem Bodnarem a zkušeným Kadlecem. Z příbramských cyklistůje je nejlépe Jan Wolf 14. (+7.05) a Marek Zaoral 17. (+7.11), přičemž v soutěži do 23 let jim patří 4., resp. 5. místo se ztrátou 35 sekund Wolfa a 41 sekund Zaorala.

2.etapa

Tradiční lidické okruhy, to byla druhá etapa 46. ročníku mezinárodního etapového závodu Lidice. Vyhrál ji Polák Tomasz Smolen a ve žlutém se udržel jeho krajan Lukasz Bodnar.

Čtyřicet okruhů kolem Lidic, celkem 120 km, to byla dnešní porce závodních kilometrů pro účastníky cyklistického závodu Lidice 2011. Velmi rychlou etapu – průměr 43,469 km/h vyhrál v úniku dvojice Smolen – M. Hačecký polský cyklista Tomasz Smolen. Za touto dvojicí dovedl celý hlavní „balík“ další dráhař Jiří Hochmann. V potrhaném pelotonu byli i všichni cyklisté našeho týmu.

Vítěz včerejší časovky Lukasz Bodnar si udržel svůj žlutý trikot a vede nyní s náskokem 9 sekund před Hochmannem a o 10 sekund před Kadlecem. Čtvrtý je M. Hačecký (+12), pátý Polák Marczynski (+17) a šestý jeho krajan a dnešní vítěz Smolen (+19). Další dráhař Bláha (+30), Polák Kiendyš (+41) a dva Němci Kalz (+44) s Wotschkem (+49) pak kompletují Top 10. Ve druhé desítce celkově a na čtvrtém a pátém místě v kategorii Espoirs jsou i dva naši jezdci, Jan Wolf (16. – +1.10 min.) a Marek Zaoral (17.- +1.12).

1.etapa

46. ročník mezinárodního cyklistického závodu Lidice byl zahájen časovkou na 11 kilometrů v Sedlčanech. Jasnými favority zde byli polští cyklisté profesionálního týmu CCC Polsat Polkowice, kteří zde startují pod hlavičkou polské reprezentace.

Své roli favorita také Poláci plně dostáli a v Top10 jich byla plná polovina. Ve žlutém dresu tak do zítřejší 2. etapy nastoupí člen jejich týmu Lukasz Bodnar, který časovku dlouhou 11 km ujel za 13.20 minut. Druhý skončil velký favorit letošních „Lidic“ Milan Kadlec z Dukly Praha a třetím byl jeho týmový kolega Jiří Hochmann. Následoval další Polák Tomasz Marczynski a za ním pak skončil další dráhař pražské Dukly Alois Kaňkovský. Polák Blažej Janiaczyk, český dráhař Martin Bláha, další dva Poláci Dariusz Batek s Tomaszem Kiendyšem a konečně mistr Německa Marcel Kalz dokompletovali Top 10 dnešní časovky.

Z příbramských cyklistů si vedl nejlépe Jan Wolf (+1.05 – 22.), a dále Marek Zaoral (+1.12 – 24.) a Adam Šimek (+1.15 – 28.). V jejich kategorii do 23 let jim pak patřila umístění: 4. Wolf (+0.15), 6. Zaoral (+0.22) a 9. Šimek (+0.25), když tuto soutěž vede Němec Sebastien Wotschke časem 14.10 minut.

Kompletní výsledky najdete na stránkách www.ckwindoorspribram.cz

Comments are closed.