Home » Pozvánky k závodění

Přes tři vrchy Vysočiny podeváté

Submitted by on Neděle, 11 Červenec 2010No Comment
Přes tři vrchy Vysočiny podeváté

Blíží se čtvrtý závod Galaxy Série, který se jede jako Trek maraton přes 3 vrchy Vysočiny 17. července v Horní Cerekvi. Na trati, která vede atraktivním terénem převážně po lesních a zpevněných cestách, jsou i tři nejvyšší kopce v okolí – Křemešník, Čeřínek a Javořice. Účastníci závodu, kteří přijedou již tuto sobotu do Horní Cerekve, budou mít na výběr ze tras dvou délek – trasa A měří 85 kilometrů, trasa B 50 km. Výsledky závodu jsou jako tradičně započítávány do Galaxy Série a iVelo Marathon Série.

Jezdivé tratě a nádherná krajina Vysočiny včetně tří nejvyšších vrcholů v okolí – Křemešník (765m n.m.), Čeřínek (761m n.m.) a Javořici (837m n.m.). To je ve zkratce závod, kterým v Horní Cerekvi již tuto sobotu pokračuje Galaxy Série: Trek maraton přes 3 vrchy Vysočiny.

Za závodem stojí pan Josef Frey, který  se věnoval cyklistice v mládí a vrátil se k ní zase v době, kdy se stal důchodcem. „Začal jsem jezdit po okolí Horní Cerekve a napadlo mě vyznačit zde cykloturistickou trasu. Ta vedla přes Křemešník, Čeřínek a Javořici a už tehdy jsem ji proto nazval ´Přes tři vrchy Vysočiny´. Slavnostně jsme ji otevřeli roku 2001,“ vzpomíná Josef Frey, tvůrce trati a ředitel závodu. Vlastní historie závodu se začala psát o rok později, letos se tedy koná již devátý ročník tohoto oblíbeného závodu.

Loňský ročník závodu byl poprvé v jeho historii na mokré a blátivé trati a v deštivém počasí. Letos je však předpověď na sobotu 17. července poměrně přívětivá. Prozatím hlásí meteorologové teploty 28 stupňů a polojasno. Jinými slovy zcela ideální podmínky pro cyklistiku.

Součástí závodu budou i vložené závody dětí všech věkových kategorií – od koloběžek a tříkolek až po starší žáky. Prezentace na tyto závody bude probíhat v místě startu, startovné je zdarma. Po celý den bude o závodníky a jejich doprovod postaráno v několika stáncích s různým jídlem i pitím, na stáncích partnerů závodu bude k prohlédnutí i ke koupi připraveno různé cyklistické a sportovní vybavení. V rámci doprovodného programu uvidíte exhibiční seskok padákem a samozřejmě nemůže chybět ani bohatá tombola o věcné ceny.

Více informací naleznete na stránkách www.galaxy-serie.cz a www.trivrchyvysociny.info

Comments are closed.