Home » Aktuální téma, Foto, MTB, Závody

Kamil Tatarkovič 6. na SP v Africe

Submitted by on Čtvrtek, 28 Duben 2011No Comment
Kamil Tatarkovič 6. na SP v Africe

V jihoafrickém Pietermaritzburgu se nám v uplynulém víkendu rozběhl světový pohár všech MTB disciplín. Po 13ti hodinách strávených v letadle jsme dorazili do Johanesburgu odkud nás čekalo už jen pět hodin za volantem auta a příjezd v pozdních odpoledních hodinách do dějiště závodů, do Pietermaritzburgu. Závody nám netradičně začaly kvalifikací už ve čtvrtek a vyřazovací jízdy byly na programu o den později, v pátek. Dráha byla v podstatě stejná jako před dvěma lety a dala by se ve zkratce charakterizovat jako hodně rychlá a hodně dlouhá.

Jízda na čas se mi nijak zvlášť nepovedla a vyšlo z toho 12. místo. Vhledem k menšímu počtu závodníků se nám rovnou vytvořilo osmifinále a už od prvních jízd se potkávali rychlí závodníci a bylo možné vidět napínavé souboje o postupová místa. V samotném závodě se mi podařilo probojovat až do semifinále, kde jsem se svých třetím místem putoval do malého finále. V něm jsem dojel na druhém místě, což znamenalo 6. místo celkově.

Po závodech jsme měli naplánované menší focení a chtěli jsme zkusit udělat i nějaké záběry, avšak okolnosti tomu chtěly jinak. Už den před závodem jsem necítil úplně fit a závody mě zničili natolik, že jsem byl nucený navštívit místního doktora a nechat si napsat antibiotika. Skolila mě totiž pořádná angína a tak bylo konec dalším aktivitám v Africe. No ještě se podařilo spáchat alespoň safari, kde jsme vyzkoušeli v půjčené toyotě corolle cesty pouze pro 4×4 jeepy a několikrát jsme málem uvízli. Na off-road cestě jsme strávili tak půlhodiny a jediné zvíře, které jsme potkali byl hovnivál koulející svůj poklad. Tak alespoň něco se nám podařilo vidět. No a aby náš výlet byl se vším všudy, tak jsem si dali 20ti minutový přeběh po pařížském letišti a následné 4 hodiny čekání, protože nám asi o 1 minutu odletělo letadlo.

Kamil Tatarkovič

Další info a foto na: www.kamiltatarkovic.com

Kamil Tatarkovič – mistr republiky ve fourcrossu 2010 používá komponenty – Kenda, KMC a Fox Racing Shox od CYKLOŠVEC

Comments are closed.