Home » Aktuální téma, Silniční cyklistika, Trénink, Závody

Skvělá příprava v Chorvatsku

Submitted by on Neděle, 24 Březen 2013No Comment
Skvělá příprava v Chorvatsku

Silniční tým Favoritu Brno U23 absolvoval v uplynulých dvou týdnech soustředění v chorvatské Poreči. Pod vedením trenéra Františka Trkala ladila sedmice závodníků formu na novou sezónu a všichni výborně pracovali. „Celkově soustředění rozhodně splnilo svůj účel a s přístupem všech kluků jsem byl spokojen. Odtrénovali jsme, co bylo v plánu, i když nám letos úplně nepřálo počasí. Na Istrii jsem byl snad podvanácté, ale počasí bylo za poslední roky nejhorší. Bylo chladněji, občas přeháňky, ale přípravu to nijak nepoznamenalo,“ řekl František Trkal.

Tým měl v Chorvatsku k dispozici i zkušeného maséra Štefana Fejka, takže závodníkům nic nechybělo. „Po tréninku měli dostatek prostoru i na regeneraci, které se hodně věnovali. Měli jsme tam kvalitní zázemí včetně stravy v hotelu, ale v tomto směru jsem u někoho musel trošku zasáhnout. Ve stravování měli někteří nováčci určité mezery a bylo potřeba je trochu usměrnit. Věřím, že si to vzali k srdci, protože správné stravovací návyky jsou důležité,“ přiznal František Trkal.

Tréninky byly koncipovány hodně do rychlosti. „Na kole jsme byli v průměru kolem pěti hodin denně. Absolvovali jsme tři cykly. První byl zaměřen na vytrvalost, druhý už šel více do rychlosti. Jezdili jsme i hodně v kopcích na hranici horního prahu, abychom se přiblížili tempu závodů. V posledním bloku jsme přidali ještě trénink za autem,“ popsal trenér náplň soustředění.

Menší výpadek měli pouze dva závodníci: Michael Kukrle vynechal dva dny kvůli problémům s kolenem, Adam Valeš netrénoval poslední tři dny, protože měl střevní chřipku.

„Po návratu domů máme tento týden odpočinkovější režim, aby kluci zregenerovali. O víkendu zase začneme naplno, protože se blíží první závody. Už 30. března absolvujeme první ostrý start na Velké ceně Hlohovce na jižní Moravě a na Velikonoční pondělí startujeme na Tchibo Cupu v Rakousku,“ uvedl trenér Trkal.

Comments are closed.