Home » Aktuální téma, Foto, Technika & Recenze

Galaxy Skylab 29″ Deore/ Alivio a Skylab Acera

Submitted by on Úterý, 28 Duben 2015No Comment
Galaxy Skylab 29″ Deore/ Alivio a Skylab Acera

Pokračujeme v představování novinek bicyklů domácí značky Galaxy, tentokráte se zaměříme na dvojici levnějších děvetadvaceti palcových strojů s názvem Skylab. Pro rok 2015 je v nabídce i karbonový top model Perseus, a tak je modelová řada devětadvacítek Galaxy Skylab tím nejlepším, co může momentálně  jihočeská značka v kategorii na duralových rámech nabídnout.

Celkem je připraveno šest modifikací, od nejlépe vybaveného Skylab 29 XT/SLX až po cenově nejdostupnější variantu Skylab 29 Eco. Představíme si model Skylab 29 Acera, který je druhým nejlevnějším devětadvacítkovým Galaxy, spolu se strojem Skylab 29 Acera/Alivio.

Oba biky jsou postaveny na rámech  z klasických kruhových průřezů trubek, což je již u Galaxy tradicí. Materiálem rámů je třikrát zeslabovaná hliníková slitina Al 6061.

Galaxy Skylab 29 Acera

Jak vyplývá z názvu,  tento bike je osazen z převážné části komponentovou sadou Shimano Acera, nabízející dobrý poměr cena-výkon. Skylab Acera tak disponuje optimálním výkonem v kategorii nižší střední třídy. Základem je kvalitní lehký a při tom pevný rám z alu slitiny řady 6061. Typické jsou pro něj klasické kruhové průřezy trubek. V oblasti hlavové trubky s mohutným vyztužením.

Bicykl je vybaven semi-integrovaným hlavovým složením FSA, řazením 3×8 a uzamykatelnou odpruženou vidlicí Suntour XCT se zdvihem 100mm.  Pláště Kenda jsou nasazeny na kvalitní ráfky Rodi Freeway Disc. Podstatnou změnou pro rok 2015 je přechod na kotoučové brzdy Shimano BRM 355, které jsou účinnější, než Tektro Draco, používanými na starším modelu. To se týká více kol značky Galaxy. Kolo se nabízí ve třech velikostech, 17,19,21“.

Pro kolo je doporučená maloobchodní cena 14 990 Kč.  Více info nawww.cyklosvec.cz

Galaxy Skylab 29 Deore/ Alivio

O stupínek výše v hiearchii modelové řady Skylab je model Deore/Alivio. Kombinuje komponenty obou sad v optimálním poměru.

Rám je zde opět třikrát zeslabovaný z alu 6061 a platí pro něj stejná charakteristika, jako u výše zmíněného modelu Acera. Nejvýraznější změnou u nového modelu je design. „Sladká“ kombinace bílé se světle modrými prvky je letos nahrazena černo-červenou, která biku padne jak ušitá na míru. Vynikne tak vyrázněji klasický rám včetně loga a celkově je po designové stránce tento Skylab velmi povedený. Oproti levnějšímu kolegovi se liší také řazením, které je již s „devítkou“. Jinak na biku najdeme klasickou sestavu kol Galaxy, kde se objevují značky dovážené výhradně firmou Cyklo Švec, pláště Kenda, ráfky Rodi atd.

Doporučená maloobchodní cena tohoto modelu je 16 990 Kč. Více info najdete na www.cyklosvec.cz

Mike Koukal

Comments are closed.