Home » Aktuální téma, MTB, Týmy & závodníci, Závody

Woodbike series Otrokovice

Submitted by on Středa, 4 Duben 2012No Comment
Woodbike series Otrokovice

Po několika letech jsem opět zavítal na populární sjezdový seriál na Moravě, na WBS závody do Otrokovic. Sice jsem lehce váhal, jestli se vůbec ráno někam vydat, protože 2 stupně a poletující sníh není nic ideálního na kolo. Nakonec jsem však udělal dobře, do Otrokovic se vypravil a závody si parádně užil.

Systém závodů je trochu odlišní než na klasickém sjezdu a vše je krásně napínavé až do poslední chvíle. Jede se totiž několik měřených jízd na rozdílných tratích a časy se sčítají. Nejde tedy o to, zajet jen 1 dobrou jízdu, ale člověk se musí soustředit hned na několik jízd. V Otrokovicích to bylo 5 jízd na 3 tratích a celkově se čas přehoupl přes 5 minut. Další výhodou je, že tratě na WBS se dají jezdit na pevňáku, stejně tak i na sjezďáku, což přidávalo na vyrovnanosti a soutěživosti. Už od začátku se ukázalo, že konkurence je poměrně široka, a že se musí jet na 110%.

Nakonec jsem dal 5 vyrovnaných jízd a těsně se mi podařilo vyhrát. Bylo super si takhle zazávodit z kraje sezóny a celý víkend jsem si náramně užil. Organizace byla taky skvělá, tak snad bude ještě letos příležitost na WBS závody dojet.

Kamil Tatarkovič

foto: Jiří Laštůvka

Comments are closed.