Home » Aktuální téma, Cyklokros, Foto, Týmy & závodníci, Závody

Expres CZ Scott Team Kolín zahájil cyklokrosovou sezonu

Submitted by on Pátek, 6 Říjen 2017No Comment
Expres CZ Scott Team Kolín zahájil cyklokrosovou sezonu
Těsně před začátkem cyklokrosové sezóny vyšel velice zajímavý rozhovor s naším elitním závodníkem Honzou Nesvadbou. Zde bylo nakousnuto pro náš tým velice aktuální téma a Honza byl nazván cyklistickým obojživelníkem. Přirovnání směřuje k průběhu sezóny, který je tak typický pro naše závodníky. Ihned po skončení MTB sezóny se totiž přemění na stejně špičkové cyklokrosaře. Tento krásný příměr bych spojil s teorii Honzy Slavíčka, hlásajícího heslo: ,,Cyklistika je jen jednaˮ. Proto bych naše závodníky nepřirovnával k obojživelníkům, ale spíše dravým vlkům, rozhodnutým neprospat celou zimu v hibernaci jako klasičtí MTBdvědi. Toliko odlehčeného úvodu a pojďme na aktuální výsledky. Prvním již zmiňovaným úspěchem bylo 9.místo na úvodním EKZ tour ve Švýcarsku, kde se Tomáš Paprstka na rozbahněné trati proklouzal do předních pozic. Následovala první medailová vlaštovka Alvina Tomáška, když na klasickém otvíráku cyklokrosové sezóny v Klíčanech dojel jako 3. v kategorii juniorů.

Největší pozornost se však upíná k zahájení národního poháru Toi Toi Cup. Letos bylo toto zahájení přiřknuto závodu kategorie C1 ve Slaném. Svou velkou závodní premiéru si zde odbyli i mladé vycházející hvězdy z kolínské přípravky. Martin Mejstřík si v 9 letech sám řekl o nominaci na tento závod a s náročnou tratí ses popasoval stejně dobře, jako jeho starší kolegové. Ve sloučené kategorii žaček a kadetek nás reprezentovaly pohárově zkušenější Natálka Pleskačová, která po zlomenině ruky a následné nemoci teprve hledá svou bývalou formu a další pohárová začátečnice Jana Šulcová. Ondřej Novák je aktuálně jediné želízko v kategorii kadetů. Startovní pozice na startu, kvůli zranění z minulé sezóny nebyla nikterak snadná. Ondra se s ní však popasoval více než dobře a plynule se posouval k TOP10. Pád v předposledním kole ho však stál cenná umístění a konečné 18.místo je hluboko pod jeho možnosti. I juniorskou sestavu poznamenala marodka, když na startu ke své juniorské premiéře chyběl Tomáš Dudek. Jeho kolegové Alvin Tomášek a Jakub Schierl ho, ale hned od startu více než zastoupili. Především výkon Jakuba stojí za vyzdvihnutí. Svůj závod vyhrál doslova stylem start-cíl. Alvin Tomášek se pokoušel probojovat také blíže k pódiu, ale jeden z ostrých souboj ho stál pád a následně se ukázalo, že i zlomeninu prstu. Doufejme, že bude Alvin brzy v pořádku. Kvůli televiznímu záznamu se start dívčích kategorii posunul až na závěr programu a na start se chystala elitní kategorie. I zde jsme zaznamenali marodku, když na startu chyběl juniorský mistr republiky Šimon Vaníček. Zkušení eliťáci Jan Nesvadba a Tomáš Paprstka se dali do práce ihned od startu. Po vzoru závodu v Peci pod Sněžkou se Nesvadba okamžitě chopil vedení a pokoušel se navyšovat svůj náskok. Bohužel ho stíhající čtveřice s mezinárodním zastoupením sjela a Honza začal mírně ztrácet. Jeho pozici okamžitě převzal Tomáš Paprstka, který začal okamžitě tvrdit muziku. Ani jemu však skvělá jízda nevydržela a v posledním kole prohrál svůj boj o pódium. Tomáš tedy dojel jako 4. a Honza jako 7. Nutno však podotknout, že v této první sedmičce byli hned čtyři zahraniční zástupci a šlo tak o skvělou prověrku před zahraničními starty. Svou premiéru v dospělé kategorii si ve Slaném vyzkoušela i Lucie Krupová na 20.místě a Lenka Janovská na 30.místě. Za zmínku stojí fakt, že juniorky svou kategorii nemají a Lenka tak musí startovat mezi ženami.

Pokud jste snad Český pohár nestihli navštívit, nebo vám unikl přímý přenos můžete sledovat on-line záznam ZDE.

Výsledek obrázku pro čts port

Ve veselí nad Lužnicí pokračoval ToiToi Cuo jen pro mládežnické kategorie. Kdy jako první zahájil Ondřej Novák pomalu se přibližující ke kýženým umístění v TOP10. Ve druhém národním poháru mu tak patřilo 14.místo. V juniorské kategorii se z našeho pohledu také jednalo o závod jednoho muže. Jakub Schierl se i ve Veselí nad Lužnicí pokoušel podat špičkový výkon, ale přeci jen našel dva přemožitele i domů si tak vezl 3.místo. Elitní duo Paprstka, Nesvadba zamířili opět do světa. Druhý díl švýcarské EKZ Tour byl pro Toma příslibem dalších bodů do dobře rozjetého poháru a pro Honzu prvním ostrým zahraničním startem. Díky dobré startovní pozici se hned od začátku prali o pozice v absolutní špičce. Tomáš i v druhém dílu zopakoval pěkné 9.místo. Honza dojel kousek za Tomášem na 11. pozici. Nyní už se všichni naši závodníci připravují na pokračování národního poháru v Jabkenicích. O jejich počínání vás budeme informovat.

Comments are closed.