Home » Aktuální téma, Cyklokros, Závody

Druhý závod TOI TOI CUPU v cyklokrosu v Mnichově Hradišti

Submitted by on Pátek, 30 Září 2011No Comment
Druhý závod TOI TOI CUPU v cyklokrosu v Mnichově Hradišti

Na Svatého Václava se česká cyklokrosová špička sešla při druhém dějství národního poháru v Mnichově Hradišti. Program byl nabitý jako vždy a REMERX CYCLING TEAM KOLÍN měl zastoupení ve všech katgoriích…

Žáci startovali jako obvykle první a to zároveň s kategorií kadetek. Z dvojice našich benjamínků byl, stejně jako ve Stříbře, lepší Jonáš Březina. Bohužel měl však na trati technické problémy a tak skvělé páté místo z úvodního závodu neobhájil. Cílem projel desátý. Šimon Vaníček pak obsadil sedmnáctou příčku.

Kategorii kadetek opět dominovala Jana Czeczinkarová, která zvítězila s odstupem více než jedné minuty před druhou v pořadí. Elen Vaníčková si oproti Stříbru o jednu příčku pohoršila a dokončila čtvrtá. Dáda Březinová se zatím hledá a z Mnichova Hradiště si odváží šesté místo, což je pro obhájkyni mistrovského titulu spíše zklamání…

Závod kadetů výborně rozjel Honza Bartoň. Pohyboval se na špici závodu a bojoval o medailové pozice. Bohužel i on se potýkal s technickými problémy a ty znamenaly propad o několik příček. V závěru závodu se na něj dotáhl i Pavel Křížek, kterému nevyšla úvodní fáze závodu, ale poté se posouval vpřed. V cílové rovině tak byl k vidění teamový spurt, který pro sebe rozhodl Pavel a připsal si tak sedmé místo ve stejném čase jako osmý Honza. Štěpán Langr se tentokrát do top ten nevešel, dokočil jedenáctý.

Na start závodu žen, které jely společně s kadety, se postavila Zuzka Pirzkallová. Její závod však měl obdobný průběh jako ve Stříbře. Výborný start a úvod závodu, pak však hluboká krize a propad. Oproti minulému závodu Zuzka však nyní ani nedokočila a její problémy byly tak velké, že musela na pozorování do nemocnice v Mladé Boleslavi. Věříme, že zdravotní stav Zuzky nebude vážný a že ji opět przy uvidíme v sedle kola.

V juniorské kategorii si výborně vedl nováček v našem dresu Vít Řehák. Start sice neměl z nejlepších, ale pak využil toho, že jeden ze závodníků z čela měl technické problémy a propadl se. Víťa se chopil šance zahákoval a výbornou jízdou se všvihl až na konečné skvělé desáté místo. O poznání lépe než ve stříbře jel i Kuba Cozl. Vedlo se mu zejména v první polovině závodu. Pak mu sice začaly síly docházet a přišel propad o několik příček, konečné třinácté místo je však solidní a věříme, že v dalších závodech se Kuba posune ještě vpřed!

Závod elity výborně odstartoval Tomáš Paprstka. Bohužel ani jemu se drobné technické problémy nevyhnuly. Musel dvakrát za závod měnit kolo a to ho stálo několik pozic. V top ten ho však nahradil výborně jedoucí Filip Eberl, který dokončil devátý. Tomášovi nakonec patří v konečném pořadí jedenáctá příčka a Marek Rauchfuss dojel čtrnáctý.

Kompletní výsledky najdete na www.cyklokros.cz a na další pokračování TOI TOI CUPu 2011/2012 se můžete těšit v sobotu 8.10. v Lošticích.

REMERX CYCLING TEAM KOLÍN

Comments are closed.