Home » Aktuální téma, MTB

Pozvánka na 1.závod Galaxy série 2011 – Galaxy CykloŠvec maraton Tálín 23.4.

Submitted by on Pondělí, 11 Duben 2011No Comment
Pozvánka na 1.závod Galaxy série 2011 – Galaxy CykloŠvec maraton Tálín 23.4.

Tálín, malebná jihočeská obec na Písecku, bude stejně jako v loňském roce místem, kde se 23.4. odbude první závod Galaxy série. Start a cíl bude tradičně na návsi u obecního úřadu. Došlo však k zásadní změně trasy. Ta sice opět zamíří do přírodního parku Písecké hory, ale nyní povede z větší části po trase Galaxy CykloŠvec maraton Písek – Semice, který se jezdil i jako Český pohár v maratonu. Mnohým proto přijde nová trasa povědomá.
V předcházejících ročnících se závodníci šplhali z Tálína na druhý nejvyšší vrchol Píseckých hor, ale letos na účastníky čeká rovnou vrchol nejvyšší – Velký Mehelník 632,5 m n.m. Přesto trasa závodu bude určitě patřit mezi ty méně náročné, což by mohlo být na úvod závodní sezony vyhovující. Délka tratí je 38 a 72 km. Borci absolvující delší trasu si užijí výjezd na Mehelník dvakrát, neboť je opět čekají dva okruhy.
Stoupání na Mehelník musí být však zákonitě něčím odměněno. Tady to nebudou ani tak pěkné výhledy na členité hřebeny a ani určitě nebude čas pro první jezdce, kteří soupeří o prvenství na prohlídku nejznámějšího balvanu na Mehelníku, což je Loupežnický stůl, který je přes jeden metr vysoký a dva metry široký, s miskovitými prohlubněmi sloužícími pro kultovní rituály. Odměnou za zdolání Mehelníku jest pěkný sjezdík, který zkraje bude prudký, potom mírný, ale hlavně dlouhý.


Vítězství v Tálíně z loňského roku obhajují oddíloví kolegové na delší trati Stanislav Bambula mladší a na kratší trati Jakub Skála, který letos v zimě dosáhl skvělých úspěchů v cyklokrosu, když z mistrovství Evropy přivezl stříbro a z mistrovství světa 4. místo v kategorii juniorů. Loni ještě jeli v červených dresech Budvaru Tábor, ale letos se objeví v nových dresech Cykloteamu Tábor.

V Tálíně budou připraveny samozřejmě i závody pro děti podle věkových kategorií a nemůže chybět tradiční tombola. Pro závodníky a jejich doprovod a zejména pro diváky nebudou chybět doprovodné akce.

Další info: www.galaxy-serie.cz a www.jaroslavhronek.com

Galaxy série na Facebooku www.facebook.com/GalaxySerie

Jaroslav Hronek, tel: 777 958 909

Comments are closed.