Home » Aktuální téma, Silniční cyklistika, Týmy & závodníci, Závody

Doležel čtvrtý v Rakousku

Submitted by on Pondělí, 1 Srpen 2016No Comment
Doležel čtvrtý v Rakousku

Favorit Brno měl hned tři borce v top 10 na závodě v rakouském Purgstallu. Nejlepším ve výsledkové listině byl čtvrtý Radovan Doležel.
Závod se jel na 7 okruhů ve zvlněném terénu, celková délka byla145 km. Favorit reprezentovala následující sedmička: Doležel, Neuman, Sekanina, Urbášek, Kunt, Dvořák a Kotouček. „Dobrý týmový výkon, který jsme nastartovali minulý týden na Českém poháru, se přenesl i do tohoto závodu, z čehož mám samozřejmě radost. Chtěli jsme jet od začátku aktivně a ve všech skupinách, které odjížděly, jsme měli zastoupení,“ popsal trenér František Trkal. Klíčový moment přišel zhruba po první třetině závodu. „Odjelo 12 lidí a my měli v této skupině trojnásobné zastoupení. Kromě Doležela tam byli ještě Neuman a Sekanina, takže v podstatě tři naši lídři. Tato skupina spolupracovala a náskok udržela až do závěru. V posledním stoupání se roztrhala a Doležel nakonec skončil čtvrtý, když prohrál spurt o třetí místo. Neuman byl šestý a Sekanina devátý,“ popsal trenér.
Z dalších našich závodníků byl Urbášek 15., Kunt 16., Kotouček 22. a Dvořák 24. Dalším startem Favoritu je od čtvrtka etapový závod Vysočina 2016.

Comments are closed.