Home » Silniční cyklistika, Týmy & závodníci, Za jízdy, Závody

Velká cena pivovaru Svijany a Most – Brandov

Submitted by on Čtvrtek, 28 Červenec 2011No Comment
Velká cena pivovaru Svijany a Most – Brandov

Prakticky na domácí půdě se pro tým CK Kolokrám-Svijany v neděli 24. července jela Velká cena pivovaru Svijany ve Svijanském Újezdě, zařazená jako 16. závod Extraligy masters.

Po startovním výstřelu se ihned rozjelo vysoké tempo a už během prvního kola v druhém kopci se na špici vytvořila asi desetičlenná skupina se všemi favority, kde jsme rovněž nemohli chybět, pokud jsme chtěli v závodě uspět.

Při nájezdu do druhého okruhu, v prudkém stoupání okolo samotného pivovaru Svijany, bohužel  odpadl náš Filip Endler, jinak se na čele nic nezměnilo. Teprve v předposledním pátém okruhu přišel první zdárný útok Daniela Veselého společně s Maňouškem z Favoritu Brno. Smůla postihla  Tomáše Dudka, kterému se přetrhlo lanko od přehazovačky, a tak musel zbytek závodu absolvovat pouze na nejtěžší převod.

Do cílového kopce  nakonec vyjel nejrychleji Dan Veselý a zvítězil tak před kolegou z úniku Maňouškem a Jakub Svoboda pak potvrdil týmový úspěch třetím místem.

1.   Veselý  Daniel  CK KOLOKRÁM – SVIJANY  čas  02:37:03hod.
2.   Maňoušek  Josef  TJ FAVORIT BRNO   02:37:03
3.   Svoboda  Jakub  CK KOLOKRÁM – SVIJANY   02:37:03
4.   Ehrenberger  Jakub  TJ FAVORIT BRNO
5.   Novák  Petr  ALLTRAINING-LAWI   02:37:37
7.   Dudek  Tomáš  CK KOLOKRÁM – SVIJANY   02:40:30
9.   Filip  Endler  CK KOLOKRAM-SVIJANY   02:43:22
10.   Janoušek  Libor  CK KOLOKRÁM – SVIJANY   02:43:35
14.   Říha  Jiří  CK KOLOKRÁM – SVIJANY   02:46:17

Most – Brandov

Před Svijanským závodem se v sobotu odehrál tradiční 80 kilometrový závod z Mostu do Brandova vedoucí přes obávaný kopec na Dlouhou Louku. Na kvalitně zajištěném silničničním závodě pořádajícím SKP Most ve spolupráci se státní i městskou policíí, kteří prakticky stáli  na každé křižovatce, se rovněž závodilo ostře již od počátečních kilometrů.

Až na zhruba 15. km odjela 3 členná skupina s naším Jakubem Svobodou, který pokračoval v sólo úniku dalších 55 kilometrů. Při stoupání na Dlouhou Louku se balík na jednotlivce. Po 10 km se ale vytvořila skupina čítající asi 7 lidí, která 10 kilometrů před cílem pohltila i v úniku jedoucího Jakuba Svobodu.

Záhy se Janu Wolfovi z CK Příbram podařilo 3 kilometry před cílem ve sjezdu nastoupit a dojet vítězně sám. Jakub Svoboda si poté dospurtoval ze skupiny, kde byl ještě náš Michal Soukup, pro druhé místo. Jirka Říha a  Michal Šupol přijeli ve 2. skupině. Bohužel náš oddíl příliš nezvládl závod po taktické stránce.

Předběžné výsledky Most-Brandov:

1.   Wolf Jan  – CK Windoors Příbram
2.   Svoboda  Jakub – CK KOLOKRÁM – SVIJANY
3.   Jeřábek David  – Sweep cycling
4.   Bečka Radek – Focus team
5.   Novák  Petr  – ALLTRAINING-LAWI

Nektar /CK Kolokrám-Svijany/

Comments are closed.