Home » Aktuální téma, Cyklokros, Závody

MISTROVSTVÍ ČESKÉ REPUBLIKY MASTERS v cyklokrosu v Lošticích

Submitted by on Pondělí, 17 Prosinec 2012No Comment
MISTROVSTVÍ ČESKÉ REPUBLIKY MASTERS v cyklokrosu v Lošticích

V sobotu se uskutečnil závod MISTROVSTVÍ ČESKÉ REPUBLIKY MASTERS v Lošticích. Rozdělovaly se čyři sady medailí v kategorii Master muži 30,40,50 a ženy. Vložený závod byl pro kategorii elitte a hobby. Na startu se sešlo na 70 cyklistů ve všech těchto kategoriích. Trať byla typicky cyklokrosová, co však zaskočilo závodníky i pořadatele tak počasí v podobě oteplení a deště, takže o to více se trať stala náročnější, protože to na roztávajícím sněhu a namrzlém terénu pěkně klouzalo.

V kategorii muži M30 byl horkým favoritem domácí závodník Emil Hekele (Zekof Team) a čerstvě uřadující Mistr Evropy v této kategorii Pavel Gonda (Duratec Team). Druhý jmenovaný se nakonec poral se soupeři i tratí lépe a k evropskému titulu přidal i ten český.

V kategorii ženy Masters má již letos třetí mistrovský titul z této kategorie Jiřina Ščučková (Silný Team Uničov), když k titulu z časovky jednotlivců a časovky dvojic v Lošticích přidala i ten cyklokrosový.

V kategorii muži M40 zvítězil Rudolf Špicar (Cyklo Špicar Jilemnice), M50 Karel Krejčí (Sweep Cycling Chomutov), v kategorii Elite Bronislav Mayer (SK Polička) a hobby Jan Směšný (Credo Team)

sledky MČR Masters – Loštice:

M30

1, Pavle Gonda (Duratec Team) 38,44

2, Emil Hekele (Zekof Team) 39,26

3, Jiří Chyba (Nutrend Specialized) 40,00

4, Vlastimil Mlynář (ACS Drak Vrbno) 40,10

5, Petr Pospíšil (Cyklo Stratílek Litomyšl) 40,14

M40

1, Rudolf Špicar (Cyklo Špicar Jilemnice) 39,58

2, Libor Miškovský (V.C.Kolín) 40,32

3, Ivo Kovařík (SK Jiří Team Ostrava) 41,31

M50

1, Karel Krejčí (Sweep Cycling Chomutov) 32,56

2, Vlastimil Lachnit (CAC Červenka) 33,04

3, Tomáš Rous Rotor Bike Plzeň 33,50

Ženy Masters

1, Jiřina Ščučková (Silný Team Uničov)

2, Jitka Hodáňová (SK Prima Polička)

Elite+junior

1, Bronislav Mayer (SK Polička) 40,58

2, Jaroslav Fajkl (Rotor Bike Plzeň) 43,30

3, Václav Placák (ČKMS Praha) 45,21

Hobby

1, Jan Směšný (Credo Team) 19,39

2, Tomáš Bárta (Zekof Team) 21,14

3, Martin Žerava SK Vernířovice 21,32

Emil Hekele k závodu řekl: “Je jasné že jsem chtěl vyhrát protože jsem byl doma, ale bohužel trať se stala nepředvídatelná díky počasí a udělal jsem na ní více chyb než soupeř a myslím si že zlomem bylo když jsem v lesíku spadnul a stratil jsem tam asi 20 sekund. Nic méně soupeř jel opravdu famózně, gratuluji mu k vítěztví

Ščučková okomentovala závod:cyklokros jezdím letos poprvé v životě a musím řáci že mne začal bavit, ale až na to počasí.. Ikdyž popravdě řečeno v této kategorii to opravdu děláte na pohodu a pro dobrý pocit a z lásky k tomuto sportu. A vlastně na cyklokros jsem se dala jednak že byly mistráky kousek od mého bydliště a za druhé když jsem viděla že má kamarádka a závodnice kterou moc respektuji Pavlína Šulcová v letošním roce získala 3 tituly v kategorii ženy elite (poznímka: silnice, MTB maraton a MTB cross coutry družstva), tak jsem si řekla proč nevyzkoušet něco i v této kategorii masters ;-) :-) …(poznámka: časovka jednotlivců, časovka dvojic a cyklokros). Samozřejmě z výsledku mám radost a děkuji pořadatelům za výborně připravenou trať a zázemí.

Comments are closed.