Home » Aktuální téma, Silniční cyklistika, Týmy & závodníci, Závody

Křest ohněm v Rakousku

Submitted by on Středa, 28 Březen 2012No Comment
Křest ohněm v Rakousku

Máme za sebou první ostrý start v nové sezóně, kterým byl úvodní závod rakouského Tchibo Cupu v Leondingu. Z našich kluků byl nejlepší Jakub Ehrenberger na 51. místě.

Závod měřil 138 kilometrů a součástí každého okruhu byl kopec. Na startu se sešlo 178 závodníků, z toho 42 Čechů. V barvách Favoritu jeli Ehrenberger, Turek, Hampl, Chlupáč a Zimovčák. „Pro kluky to byl křest ohněm, protože bude chvilku trvat, než si zvyknou na přechod z juniorů mezi muže.

To se týká hned čtyř z nich. Je to pro ně něco nového a i když jsem maximalista, těžko můžeme okamžitě pomýšlet na nějaká top umístění na mezinárodních závodech. Věřím, že výsledky postupně přijdou, ale už teď od kluků chci, aby byli aktivní, jezdili vpředu a chodili do úniků. Když se to naučí hned v tomto věku, budou to pak mít snazší,“ řekl trenér František Trkal.

Závod nakonec rozhodl únik skupiny v závěru, z níž vzešel i pozdější vítěz. „Bohužel jsme tam nikoho neměli, ale kluci nejeli špatně. Turek byl třetí mezi prvoročáky, což je určitě na začátek slušné. Týden před závodem měli moji svěřenci po návratu ze soustředění v Chorvatsku trochu volnější, teď už zase makají naplno,“ prozradil trenér.

Už v sobotu se postavíme na start tradiční klasiky Brno-Velká Bíteš-Brno. „Je to první závod Českého poháru, pro nás navíc velmi prestižní a důležitý. Konkurence bude obrovská, startovní listina je nabitá dobrými závodníky, ale věřím, že se neztratíme a budeme vidět,“ dodal František Trkal.

Výsledky z Leondingu: 1. Zoidl, 2. Erler (oba Rak.), 3. Golcer (Slovin.), … 51. Ehrenberger, 52. Turek, 90. Hampl, Chlupáč a Zimovčák (všichni Favorit Brno) nedokončili.

Comments are closed.