Home » Aktuální téma, Silniční cyklistika, Týmy & závodníci, Závody

Denisa Bartošová na mistrovství Evropy

Submitted by on Středa, 16 Červenec 2014No Comment
Denisa Bartošová na mistrovství Evropy

Minulou sobotu 12. července jsem reprezentovala Českou republiku na mistrovství Evropy s hromadným startem naposledy v kategorii žen do 23 let ve švýcarském Nyonu. Na start technicky náročné trati se postavilo celkem 87 cyklistek této věkové kategorie. Mým cílem bylo závod odjet se ctí, prostě nechat tam vše a navíc jsem si moc přála, aby to byla taková ta zlatá tečka na závěr sezóny. S čímž jsem absolutně nepočítala tak, že se mi po 6 kole vrátí bolesti z dřívějšího zranění a poslední 3 kola budu trpět. Mrzí mě, že jsem se musela pelotonem procedit, když výkonnost být v předních příčkách byla. Bohužel, i takové věci ke sportu patří… Abych byla upřímná, závody MČR a ME beru jako můj velký neúspěch i přes táhlé zdravotní obtíže a sezónu 2015, která je pro mě nadmíru motivující, beru jako nápravu. Na závěr bych chtěla za celou výpravu českých závodníků kategorie U23 poděkovat za výbornou organizaci a servis vedoucímu výpravy, a to velké ikoně české cyklistiky Tomáši Konečnému, skvělému masérovi Janu Cuřínovi a úžasnému mechanikovi Vladimíru Berkovi.

A jelikož evropský šampionát ukončil tímto rokem mé poslední závodní kilometry z důvodů doléčení zranění, chci, ač mi to je velmi líto, že trochu předčasně, poděkovat všem sponzorům a lidem, kteří mě jakoukoliv cestou podporují, věří, drží pěsti a přejí v roce 2015 výbušný návrat.

A proto musím poděkovat mé cyklistické základně CK Feso Petřvald Březiny, kterou vede pan předseda Silvestr Matas, týmu Cyklotreninku.com za laktátové testy, které mi na podzim 2013 umožnily poznat lépe své tělo v zátěži, panu Milanu Šimkovi za zapůjčení kvalitních a kouzelných kol typu Equinox Balance RT33, které si velmi chválím, protože mě opravdu nikdy nezklamaly.

Dále Michalu Frantíkovi, který je schopen zbytek svého volného času věnovat české ženské cyklistice a snaží se umožnit českým závodnicím zahraniční výjezdy v rámci Czech mix teamu a Jaromíru Friedovi, který se rokem 2014 snaží vylepšit podmínky české ženské silniční reprezentace.

Moc si také vážím finanční a materiální podpory krajské podpory CISO a města Ostravy, zde musím poděkovat především předsedkyni Taťáni Kocembové – Netoličkové a šéftrenérce Janě Sobčíkové.

Taktéž musím poděkovat za všechny závodnice Czech mix teamu paní Jaroslavě Mojžíšové, která se snaží pomáhat za všech sil, ať už finanční podporou, tak rolí velkého fanouška.

Nesmím ještě zapomenout na velký dík lidem, na které se mohu kdykoliv spolehnout a tudíž v nich vidím oporu, pomoc, vzor a roli rádce, a to hlavně na Juditu Lorencovou, Pavlínu Šulcovou, Katarínu Hranaoivou, Terezu Trefnou a Irenu Berkovou.

A v neposlední řadě patří největší děkuji mému trenérovi Pavlu Konečnému, který má s mou tvrdohlavostí velkou trpělivost a na naše skromné podmínky mě vždy dokáže kondičně připravit.

Denisa Bartošová

Comments are closed.