Home » Aktuální téma, Cyklokros, Foto, Týmy & závodníci, Závody

Cyklokrosaři Expres CZ Merida Team Kolín úspěšní na Toi Toi Cupu v Uničově

Submitted by on Pondělí, 12 Prosinec 2016No Comment
Cyklokrosaři Expres CZ Merida Team Kolín úspěšní na Toi Toi Cupu v Uničově

Závěrečný díl cyklokrosového seriálu v Uničově byl těžkou zkouškou. Zkouškou, kterou však naši závodnici složili více než na výbornou. Barvy Kolínského týmu byly odjakživa spjaty s terénem a v sobotu se opět prokázalo, že Expres CZ Merida Team Kolín v terénu všeho druhu prostě nemá soupeře.

Začněme pěkně od začátku. Jako první měla k velkému výsledku našlápnuta šampionka z předchozího závodu v Jabkenicích Vendula Kuntová. Od startu si držela velmi pěknou pozici, kousek za favoritkou Kateřinou Nash. Bohužel přílišná snaha Kateřinu dojet zapříčinila technický problém na kole a Vendula se tak rázem propadla až konečnou 9.příčku. I přes tyto technické problémy udržela skvělé 2.místo v celkovém hodnocení národního poháru.

Velkou radost nám jako první přinesl Šimon Vaníček v kategorii juniorů. Ten se od začátku závodu přetahoval o prvenství s favorizovaným Janem Gavendou a bezchybnou jízdou se více a více přibližoval životními úspěchu. A k naší radosti byl v těsném souboji na cílové pásce první právě Šimon. Slovy hlavního trenéra Mgr. Slavíčka Šimon prolomil sérii zmařených úspěchu vinou pádů a defektů a čistou jízdou si dojel pro umístění a titul, který mu právem patří. Pro Šimona to v sobotu navíc nebyla poslední bedna. Po obléknutí do dresu pro národního šampiona, vystoupal na 2.příčku ještě v rámci celkového umístění. Výborná umístění v juniorské kategorii prokázali další dva týmoví kolegové. Jakub Schierl udržel pro naše barvy TOP5 a v celkovém hodnocení mu jen těsně utekl cenný kov, když skončil na nepopulární bramboře. Jako třetí junior ze čtyř v první desítce nejlepších přijel 7. Ondřej Hátle a obrovský vzestup formy potvrzuje i Alvin Tomášek na skvělém 9.místě. Odměnou za skvělé výkony je celému juniorskému týmu i vítězství v soutěži týmů, kde všechny své pronásledovatele porazili zcela jednoznačným bodovým náskokem.

V elitní kategorii se mistrovské dresy v sobotu ještě nerozdávaly, ale rozhodovalo se především o celkovém umístění. Zde byly karty víceméně rozdány pro naše dva závodníky již před startem, ale nic se nemohlo ponechat náhodě. Závod v Uničově měl navíc označení C1, což vždy slibuje kvalitní zahraniční soupeře. Těžká blátivá trať si brala za oběti především přehazovačky mnohých závodníků. Tento problém jakoby vytušil Tomáš Paprstka a již před startem hlásil, že je nutné jet především hlavou a nechybovat, protože každá chyba by pro něj mohla znamenat ztrátu potřebných bodů. Krátce po startu se oddělilo duo cizinců Němec Meisen a Belgičan Sweeck, které následoval náš reprezentant Paprstka. Jeho týmového kolegu Jana Nesvadbu, které letos dokázali rozdělit jedině závodníci ze zahraničí dělil opět pouze Belgičan Van Tichelt. V tomto pořadí závodníci protnuli i cílovou pásku a pro oba naše závodníky to znamenalo, že kromě 3.místa Tomáše Paprstky následně přebírali ocenění na pódiu pro medailisty v celkovém pořadí. Pro Tomáše je tato výhra v Českém cyklokrosovém poháru již třetí za poslední 4 roky. A co na to Tomáš? V příštím roce chce vyhrát znovu aby docílil čistého Hattricku. Poslední tečkou za vydařeným sobotním podnikem bylo i vítězství mužů v týmové soutěži.

Výsledky:

Kadetky: 15. Janovská Lenka

Kadeti: 15. Dudek Tomáš

Junioři: 1. Vaníček Šimon, 5. Schierl Jakub, 7. Hátle Ondřej, 9. Tomášek Alvin, 16. Solař Kryštof

Ženy: 2. Kuntová Vendula, 20. Vaníčková Elena

Muži: 3. Paprstka Tomáš, 5. Nesvadba Jan, 21. Zeťák Michael

Comments are closed.