Home » Aktuální téma, MTB, Týmy & závodníci, Závody

Galaxy série 2012 zve závodníky i hobby cyklisty

Submitted by on Čtvrtek, 8 Březen 2012No Comment
Galaxy série 2012 zve závodníky i hobby cyklisty

Osm závodů, tedy o jeden méně než bylo dosud zvykem, bude mít seriál závodů pro širokou veřejnost Galaxy série. První z nich startuje již 21. dubna v Tálíně.

Zima už pomalu předává otěže do rukou jara a tak i cyklisté začínají oprašovat své bicykly a připravovat sebe i svá kola na novou cyklistickou sezónu. Oblíbenými akcemi, za nimiž pak vyrážejí rekreační cyklisté i ambiciózní závodníci, jsou závody Galaxy série, které patří mezi stálice v tuzemském kalendáři.

Na přepracovaných webových stránkách www.galaxy-serie.cz již byl představen kalendář Galaxy série 2012, který zaznamenal jednu zásadní změnu. Z plánovaného kalendáře totiž vypadl oblíbený bikemaraton Krakatit Dobříš, který byl uplynulé dvě sezóny dokonce zastávkou Českého poháru v XCM. Kalendář Galaxy série tak zůstane pro letošek osmidílný.

Seriál odstartuje již 21. dubna v jihočeském Tálíně, odkud ředitel závodu Jaroslav Hronek hlásí menší změny tratě – pojede se nově například přes populární Karvašiny, za mokra bahnitý úsek, kde se jezdil kdysi semický Galaxy CykloŠvec maraton. Závod v Tálíně byl navíc nově zařazen i do iVelo série 2012, kde je už tradičně i maraton Přes tři vrchy Vysočiny.

O měsíc později se závodníci setkají v Prachaticích a o další měsíc později se vše přesune do Beskyd a na náročné horské tratě Galaxy Petyša Tour. V červenci se bikeři znovu sejdou v Horní Cerekvi na Trek maratonu Přes 3 vrchy Vysočiny, následuje osvědčený Pálavský krpál v Mikulově, AVG Náměšťský maraton v Náměšti nad Oslavou a koncem září pak v těsném sledu Galaxy Kenda Soběslavský maraton a Galaxy Catlike Zručský maraton v Kácově, kde Galaxy série stejně jako vloni zakončí sezónu a vyhlásí celkové vítěze.

Do celkového pořadí seriálu se bude letos počítat jen pět nejlepších výsledků a boj o Mistra Galaxy série pro rok 2012 se rozhoří v rámci finálového závodu v Kácově. Nově se do celkového pořadí seriálu budou počítat i závody kategorie tandemů.

Společně se svými partnery se organizátoři Galaxy série snaží zprostředkovat příjemné zážitky s kolem cyklistům všech kategorií. Díky značce GO!. jednomu z partnerů Galaxy série 2012, bude možné zakoupit dresy, ponožky a šátky v grafické podobě seriálu, které navrhoval majitel bronzové medaile z mistrovství světa a úřadující mistr republiky ve fourcrossu Jakub Říha.

Novým partnerem Galaxy série 2012 je Birell, takže na trati i v cíli se mohou závodníci těšit na občerstvení v podobě nealko piva v Čechách patrně nejpopulárnější značky. Ostatní partneři Galaxy série jsou většinou stejní jako loni – Galaxy, CYKLOŠVEC s.r.o., Insportline, Worker, Progress sportswear, Trek, Inkospor, Fox, Kenda, Catlike, RSP, Black Jack, Rodi, KMC, Kidzamo, Tour de France, Cykloknihy, Šroubárny Marek a další. Měření časů a zpracování výsledků bude opět v režii Sportsoftu.

Přihlášky k závodům Galaxy série jsou možné jak k jednotlivým závodům, tak i na celou sérii – za 2200 Kč získáte startovné na všech osm dílů seriálu a startovné na jeden závod tak vyjde na výhodných 275 korun. Podmínkou je přihlásit se předem elektronicky (do 18. dubna 2012).

Galaxy série bude opět představena na blížící se výstavě For Bikes, která probíhá od 30. března do 1. dubna v Praze.

Kalendář Galaxy série 2012

21.4. Galaxy CykloŠvec maraton Tálín
19.5. Fox Galaxy maraton Prachatice
16.6. Galaxy Petyša tour – Rožnov pod Radhoštěm
14 .7. Trek maraton Přes 3 vrchy Vysočiny, Horní Cerekev
4.8. Pálavský krpál – Mikulov
18.8. AVG Náměšťský maraton – Náměšť nad Oslavou
22.9. Galaxy Kenda Soběslavský maraton
29.9. Galaxy Catlike Zručský maraton – Kácov

Info: www.galaxy-serie.cz

www.facebook.com/GalaxySerie

Comments are closed.