Home » Aktuální téma, Silniční cyklistika, Týmy & závodníci, Závody

Hampl vyhrál v Krušných horách

Submitted by on Středa, 15 Srpen 2012No Comment
Hampl vyhrál v Krušných horách

Petr Hampl zvítězil v závodě maratonské série 53×11 Krušnoton 2012 se startem a cílem v Teplicích. Dominik Chlupáč byl třetí, Jakub Ehrenberger sedmý.

„Zvolili jsme střední trasu dlouhou 170 kilometrů (převýšení 3 300 m), což bylo pro mladé závodníky optimální. Šli jsme do toho s cílem vyhrát a tomu jsme vše podřídili. Třicet kilometrů před cílem odjeli Chlupáč, Hampl a jezdec stáje Duratec Gonda, který skončil druhý. Poslední kilometry tahal špici té trojice Chlupáč a Hampl, na kterého se jelo, vyhrál spurt,“ přiblížil trenér Favoritu Brno František Trkal.

Daniel Turek startoval v uplynulém týdnu na mistrovství Evropy v Nizozemsku. V časovce na 25 km kategorie do 23 let skončil pětadvacátý se ztrátou 1:31 min. na dánského vítěze Ratmuse. „Přesto ten jeho výkon hodnotím velmi kladně. Je prvním rokem v kategorii do 23 let, může v ní startovat ještě další tři roky. Na první desítku mu chybělo 21 vteřin, což jen dokumentuje obrovskou vyrovnanost,“ řekl František Trkal.

Michal Schlegel byl v časovce juniorů na 27. místě, v závodě jednotlivců skončil Dan Turek jako druhý nejlepší z Čechů na 68. místě. O prvenství se rozhodovalo ve spurtu balíku, ze sedmičky českých reprezentantů dokončili jen dva. Startovalo 182 závodníků.

Comments are closed.