Home » Aktuální téma, Foto, Technika & Recenze

Catlike Tako levnější brácha Whispera

Submitted by on Pátek, 15 Únor 2013No Comment
Catlike Tako levnější brácha Whispera

Je potěšující, že tento španělský výrobce, ačkoli je hodně zaměřen na závodní přilby, umí nabídnout  i v  té nejnižší cenové kategorii relativně atraktivní modely. 

Přilba s názvem Tako je novinkou pro sezónu 2013 a nechala se  inspirovat dražším závodním  Whisperem. Umožňuje tak využít velký počet větracích otvorů systému Dual Flow, obdobně jako Whisper, ovšem za třetinovou pořizovací cenu.

Whisper má  39 větracích otvorů, oproti tomu Tako sice „pouze“ 23,  i tak odvádí teplo více jak dostatečně.  Ventilační systém DualFlow  využívá   proudění vzduchu velkými vstupními otvory  vepředu a výstupními na temeni přilby. Na to mnozí výrobci zapomínají a tím, že vytvoří velké otvory pouze na jedné straně,  vzduch pak nemá ten správný „švunk“.  Proti vniknutí hmyzu pod přilbu jsou tři přední otvory chráněny síťkou. K přilbě se dodává malý stylový štítek EPS grey.

Tako zaujme precizním zpracováním a designem, který se tvaří jako dražší přilba.  Není sice vyrobena pomocí technologie in-mold, skořepina však tvoří s polystyrenem na pohled i omak  jednotný celek a původně jsme se domnívali, že to in-mold je.  Matný povrch skořepiny je velmi kvalitní, nedrží se na něm špína a je lehce omyvatelný.

Unikátní design této přilby umožňuje v případě nárazu využít technologii CES (Crash Energy Splitter), Tako tak splňuje ty nejvyšší bezpečnostní standardy.  Energie nárazu  se rozprostře na větší plochu do více bodů, to je mnohem efektivnější, než kdyby šlo vše do jednoho místa. Usazení přilby na hlavě je rychlé a snadné díky upínacímu mechanismu s otočným kolečkem. 

Na výběr je ze tří velikostí  –  51-54 cm, 55-58 cm,  59-61 cm.  Přilba má hmotnost 230g. Aktuální cena přilby je 1250 Kč, k dostáni na www.cyklosvec.cz

Mike Koukal

Comments are closed.