Home » Aktuální téma, MTB, Týmy & závodníci, Závody

Kamil Tatarkovič 6. ve světovém poháru v Mont Sainte Anne

Submitted by on Pátek, 8 Červenec 2011No Comment
Kamil Tatarkovič 6. ve světovém poháru v Mont Sainte Anne

Mont Sainte Anne je lokalita, kterou jsem letos navštívil snad už po šesté. Je to tradiční zastávka světového poháru a stejně tak jako předchozí roky se i teď na tomto místě odehrál světový pohár všech MTB disciplín. Na uvítanou nám zase před prvním tréninkem pršelo a z dráhy se stala místy bahenní pole. Dráha nebyla první trénink ani celá otevřená a bylo možné trénovat jen určité úseky, což byl také důvod, že jsem ten den trénink vynechal.
Další dny se však počasí už umoudřilo a naštěstí nám nepršelo. I dráha se o poznání zlepšila a v závodní den se stala hodně rychlou. Až na menší úpravy byla v podstatě totožná jako na loňském mistrovství světa. Rozdíl však byl v povrchu, tenkrát se neskutečně prášilo a letos byl povrch téměř ideální. I ježdění bylo zajímavější. Rockgarden zůstala, velký skoky taky a k tomu všemu se někde objevilo i více stop.
Kvalifikační jízda se mi celkem povedla a cílovou pásku jsem proťal s šestým nejrychlejším časem. Po vyhraném osmifinále a čtvrtfinále jsem postoupil do semifinále, kde se mi povedl start, ale vzhledem k venkovní startovní dráze jsem toho nemohl využít. Z druhého místa jsem se propadl na třetí a to mi zůstalo až do cíle. V malém finále jsem dojel nakonec na 2. místě, což znamenalo 6. místo v celkovém pořadí, těsně pod podiem.
Doma se stihnu ohřát sotva půl dne a hned v úterý brzo ráno odjíždím na závod v hromadném sjezdu, na slavný Megavalanche do francouzského Alpe d´Huez, na což jsem hodně zvědavý!

Kamil Tatarkovič

Comments are closed.