Home » Aktuální téma, Foto, Týmy & závodníci

Favorit Brno – Hampl druhý v Soběslavi a sedmý v Rakousku. Dvě druhá místa mládeže Favoritu na Českém poháru!

Submitted by on Středa, 10 Duben 2019One Comment
Favorit Brno – Hampl druhý v Soběslavi a sedmý v Rakousku. Dvě druhá místa mládeže Favoritu na Českém poháru!

Petr Hampl z Favoritu Brno dosáhl výborných výsledků na víkendových závodech. V sobotu skončil druhý na kritériu Soběslavské okruhy, v neděli byl sedmý v rakouském Welsu.
„Výsledky Petra jsou velmi dobré, ale stejně velkou radost mi udělalo týmové pojetí. Kluci jeli výborně, super pracovali a příjemně mě překvapili i naši mladíci,“ uvedl šéftrenér Favoritu František Trkal.
Hampl sahal v sobotu po vítězství. Měl stejně bodů jako vítězný Boubal, ale rozhodl poslední spurt, který vyhrál druhý jmenovaný, takže Petr bral nakonec druhé místo. Dvanáctý skončil další závodník Favoritu Kulhánek.
V neděli jsme startovali na rakouské klasice ve Welsu a Hampl obsadil sedmou příčku. „Těší mě, že jsme se ani na tomto závodě s těžkým profilem neztratili. Znovu musím vyzdvihnout super práci celého týmu a chválím všechny,“ řekl František Trkal. Druhým nejlepším závodníkem Favoritu ve výsledkové listině byl 21. Sekanina.
Po oba dny jsme startovali v sestavě Hampl, Sekanina, Procházka, Voneš, Kmínek, Kulhánek, Rotter.

Sobotní kritérium vyhovovalo Štěpánu Širokému, pravidelným sběrem bodů si zajistil druhé místo, které pak doplnil pátou příčkou z nedělního silničního závodu a ihned se stal jedním z lídrů Českého poháru kadetů. „Víkend mi perfektně vyšel, první pohárový závod a hned to pro mne bylo premiérové umístění na stupních vítězů při závodě Českého poháru na silnici“, pochvaloval si Štěpán. Třešničku na dortu byl titul krajského přeborníka Jihomoravského kraje.
Dobré výkony předvedli i junioři, zvláště v neděli Adam Křenek poodjel po půlce závodu z balíku juniorů, aby ho po pár kilometrech dojela čtveřice závodníků. Vedoucí pětka pravidelně spolupracovala a cíli z toho bylo pro Adama 4.místo. „Dnes jsem se cítil opravdu dobře, sezóna pozvolna začíná a forma snad bude stále stoupat“ zhodnotil Adam stále zlepšující se výsledky. Potěšující je, že i Adam dosáhl ve své kategorii na titul krajského přeborníka.
V kategorii juniorek jsme měli na startu tři závodnice a zejména Veronika Jandová v neděli předvedla výborný výkon a mohla se postavit na druhou příčku na stupních vítězů. I Veronika se stala krajskou přebornicí v kategorii juniorek. „Sobotní závod mi nevyšel podle představ, ale neděle mi seděla mnohem více. Cítím, jak se každým závodem zlepšuji, což je určitě dobré pro blížící se důležité starty v sezóně.
Jedinečných výsledků dosáhla pro SCM2020 Anička Jaborníková ze Sportcomplexu Břeclav, když zvítězila jak v sobotním kriteriu, tak i v nedělním silničním závodě. Anička prokázala fantastickou formu a stala se tak jasně vedoucí závodnicí Českého pohárů kadetek. I Aničku neminul zisk titulu přebornice Jihomorvského kraje.
Celkově se nám na start postavilo 33 mládežnických závodníků z TJ Favoritu Brno a přes 50 závodníků spadajících pod SCM2020. O budoucnost Jihomoravské cyklistiky tedy máme postaráno…

One Comment »

  • visit said:

    This is my first time pay a visit at here and i am really happy to read everthing at
    alone place.

Leave your response!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.