Home » Aktuální téma, Blogy závodníků, MTB, Týmy & závodníci, Závody

Na mistrovství světa v Champery Tatarkovič 13. ve fourcrossu

Submitted by on Pondělí, 5 Září 2011No Comment
Na mistrovství světa v Champery Tatarkovič 13. ve fourcrossu

Nejdůležitější závod sezóny je už minulostí. Uplynulý víkend hostilo švýcarské horské středisko Champery mistrovství světa pro všechny MTB disciplíny včetně trialu. Vše se rozběhlo už začátkem minulého týdne a hlavní závody gradovaly v pátek večer (fourcross), v sobotu (XC) a v neděli (sjezd). Po celou dobu se v Champery postupně sjížděli diváci z nejrůznějších koutů světa, aby mohli být součástí této podívané.

Fourcrossová dráha vyvolávala spoustu rozpaků. Byla těžká, zrádná, ale hlavně jiná, takže se většině lidí nelíbila. Některá místa byla opravdu náročná a nebezpečná, ale celá idea (více sjezdová než bikrosová) trati se mi líbila a myslím si, že věci jako kořeny a kameny a několik možností projetí určitých pasáží jsou rozhodně přínosem. Závodní atmosféře dále nahrávalo, že se vše odehrávalo ve večerních hodinách za umělého osvětlení. I diváků přišel pořádný kotel a rozhodně se nebáli fandit a vytvořili parádní atmosféru.

Stěžejní na této trati byla kvalifikace a potom se vyhýbat pádům. První úkol se mi podařilo splnit, druhý bohužel ne. V kvalifikaci jsem zajel čistou jízdu, která znamenala 3. místo. V den závodu jsem se cítil opravdu dobře a jezdilo se mi super. První dvě jízdy jsem bez problému vyhrál. Ve čtvrtfinále jsem odstartoval nejlépe a do první zatáčky najížděl první. Nevím přesně, proč se to stalo, ale ujelo mi kolo a skončil jsem na zemi, pořádně si narazil ruku a celý zbytek večera jsem strávil na rentgenu v nemocnici. Údajně ruka zlomená není, ale zatím bolí jako čert. Závody tím pádem pro mě skončily celkem brzo, z čehož jsem byl hodně zklamaný, protože se mi opravdu jezdilo dobře a trať se mi i líbila.  Nakonec jsem obsadil 13. místo… Tak snad příští rok se mi to podaří dotáhnout do úspěšnějšího konce!

Muži:
1. Michal Prokop (ČR)
2. Roger Rinderknecht (Švýc.)
3. Joost Wichman (Niz.)
4. Jared Graves (Austr.)
5. Johannes Fischbach (Něm.)
6. Quentin Derbier (Fr.)
7. Guido Tschugg (Něm.)
8. Lukáš Měchura (ČR)
13. Kamil Tatarkovič (ČR)
14. Michal Maroši (ČR)
15. Tomáš Slavík (ČR)
21. Petr Mühlhans (ČR)
27. Jakub Říha (ČR) Galaxy CykloŠvec

Kamil Tatarkovič

Comments are closed.