Home » Aktuální téma, Silniční cyklistika, Týmy & závodníci

36. ročník mezinárodních cyklistických závodů v Pičíně

Submitted by on Pondělí, 4 Duben 2011No Comment
36. ročník mezinárodních cyklistických závodů v Pičíně
  1. Dvě pódiová místa a další kvalitní umístění na 36. ročníku mezinárodních cyklistických závodů v Pičíně, to je resumé nedělních, hodně vydařených cyklistických závodů, které pořádal CK Windoor´s Příbram.

Velmi dobře zorganizovaným závodů a tedy všem zúčastněným cyklistům – bylo jich ve všech kategoriích celkem 458 – přálo tentokráte i perfektní jarní počasí a tak se bylo ve všech kategoriích na co dívat. Pozměněný okruh dlouhý 14,5 km byl jako stvořený pro aktivní, tedy totální cyklistiku. A dařilo se i příbramským, především mládeži.

Nejdříve je třeba jmenovat Aničku Drdovou, která vyhrála závod žákyň na 43 km, když ve spurtu porazila svou soupeřku z úniku Anetu Klaukovou z Cykloteamu Ostrov.

Obrázek 1 k článku Vítězství Aničky a bedna pro Petra Obrázek 2 k článku Vítězství Aničky a bedna pro Petra Obrázek 3 k článku Vítězství Aničky a bedna pro Petra Obrázek 4 k článku Vítězství Aničky a bedna pro Petra Obrázek 6 k článku Vítězství Aničky a bedna pro Petra

O druhé příbramské podium se zasloužil – rovněž v kategorii žáků – Petr Mosinger, který podlehl v závodě na 3 okruhy pouze svému kolegovi v úniku, Jiřímu Janoškovi z TJ Sigma Hranice.

V kadetech, které čekal závod na 58 km, vyhrál zahraniční host David Zverko, ovšem ve stejném čase jako on, dospurtovali v balíku i Nicolas Pietrula n 16. místě a Patrik Widner jako 25.

V závodě juniorů, kde vyhrál příbramský odchovanec František Sísr – jezdící v současné době za Duklu Praha, měl smůlu náš Michal Večeřa, kterého „zaseklý“ řetěz připravil o velmi pravděpodobnou „bednu“. Takto si nejlépe vedl Matouš Gramblička, který dojel v hlavním balíku na 29. místě.

V hlavní kategorii  mužů na 145 km, se do vedoucí 10-ti členné skupiny, nikdo z příbramských bohužel nevešel, a v závodě, který vyhrál zkušený český reprezentant Milan Kadlec před českým legionářem v rakouských službách Petrem Lechnerem a ex-příbramákem Martinem Boubalem z německého týmu Ratisbona Regensburg. Domácí dojeli v hlavním poli se ztrátou 43 sekund, přičemž nejlépe z nich zaspurtoval mezi 133 závodníky v této hlavní kategorii Jan Wolf (23.) před Jiřím Skalickým (24.) a Markem Zaoralem (27.)

Kompletní výsledky najdete zde.

zdroj: CK Windoor´s, foto: CK Windoor´s

Comments are closed.