Home » Aktuální téma, Foto, Silniční cyklistika, Týmy & závodníci, Závody

Kukrle vítězem Českého poháru U23 na silnici

Submitted by on Neděle, 27 Září 2015No Comment
Kukrle vítězem Českého poháru U23 na silnici

Michael Kukrle z Favoritu Brno se stal celkovým vítězem Českého poháru v kategorii U23. Prvenství udržel i po posledním osmém díle seriálu v Rokycanech. Favorit navíc obsadil skvělé druhé místo v celkové klasifikaci týmů.

„Kukrle nastupoval na start jako lídr kategorie U23 a jasnou prioritou bylo udržet jeho vedení, stejně jako postavení týmu v celkovém pořadí,“ prozradil trenér Favoritu Brno U23 František Trkal.

„Na krátkém okruhu odjela hned po 10 kilometrech skupinka 15 lidí, kde jsme měli Sekaninu. Nikdo z těch závodníků neohrožoval Kukrleho, tak jsme byli v klidu. Na 70. kilometru odjelo dalších 12 závodníků, kde už byl i Kukrle. Chyběl tam jeho největší rival Medek, takže jsme věděli, že je hotovo,“ řekl František Trkal.

Z Favoritu byl nakonec v závodě v Rokycanech nejlepší Sekanina, který skončil celkově devátý a byl druhý v kategorii U23. Kukrle se stal celkovým vítězem poháru, Hampl skončil v U23 třetí a Favorit obsadil druhou příčku mezi týmy. „Musím pochválit všech sedm kluků, každý z nich na tom má svůj podíl. A druhé místo mezi týmy za domácí jasnou jedničkou Whirlpool Author je taky skvělé,“ dodal trenér Trkal.

Comments are closed.