Home » Aktuální téma, MTB, Závody

Nova Author Cup 2011 vyhráli Kristián Hynek a Pavlína Šulcová

Submitted by on Neděle, 9 Říjen 2011No Comment
Nova Author Cup 2011 vyhráli Kristián Hynek a Pavlína Šulcová

V Josefově Dole v Jizerských horách startoval už 16. ročník největšího českého maratonu horských kol a letos s rekordní účastí. I přes nepříznivé počasí odstartovalo na trať 63 km přes 3 tisíce závodníků. Na startu pršelo a na vrcholcích Jizerských hor poletoval sníh. Zvítězil poprvé Kristián Hynek (Česká spořitelna Specialized) v čase 1:56:57 hod. Na druhém místě o tři vteřiny za ním dojel Robert Novotný (Sweep Cycling). Třetí místo vybojoval Václav Ježek (Alpine Pro – Author Team), čtvrté místo Jan Škarnitzl (Rubena Birell Specialized), páté Tomáš Vokrouhlík (Savo BMC), šesté Stanislav Kozubek a sedmé vítěz Českého poháru silničářů Tomáš Bucháček (oba PSK Whirpool). Bikeři Sweep Cycling zvítězili před silničáři PSK Whirpool i v soutěži týmů.
Mezi ženami vyhrála Pavlína Šulcová z Merida Biking Teamu. Druhá dojela Jana Martinková (Cyklotrenink.com) -6:18, a třetí Ivana Loubková (Cyklorenova Cvikov) -7:46

Trať zdolal i olympijský vítěz z Nagana v ledním hokeji brankář Dominik Hašek, který v cíli prohlásil, že těžší závod na kole nejel a má tak zmrzlé prsty, že si nemůže sundat ani přilbu.

Výsledky najdete zde

Comments are closed.