Home » Aktuální téma, MTB, Týmy & závodníci, Závody

Mistrovství ČR MTB cross country v Teplicích

Submitted by on Pondělí, 18 Červenec 2011No Comment
Mistrovství ČR MTB cross country v Teplicích

Nejdůležitější domácí bikový závod je za námi. A úspěšně!  Závodníci Remerx Cycling Teamu Kolín získali na MČR MTB XCO šest cenných kovů. To je o jednu medaili více než minulý rok a to přes to, že letos chyběl v programu závod štafet…

Hned o polovinu pódiových umístění se postarali žáci a žákyně. V těchto kategoriích jsme také získali mistrovský titul jak mezi děvčaty, tak mezi chlapci. Jana Czeczinkarová letos závodí ve výborné formě a dokázala to i na mistráku. V závodě na dva okruhy zvítězila způsobem start cíl a zaslouženě vybojovala svůj první dres s trikolórou v kariéře. Na stupně vítězů ji doprovodila ještě v cíli třetí Daniela Březinová. Závod chlapců byl dramatický od samého začátku až do konce. Když cílem prvního ze tří okruhů projel s minutovým náskokem Matěj Průdek, zdálo se, že se bude bojovat už jen o stříbro. Ovšem po krátkém čase se vedoucí závodník vynořil z lesa s přetrženým řetězem a hned bylo vše otevřené. Svou šanci ucítil Lukáš Kunt a do posledního kola najížděl s minimální ztrátou na vedoucího Matěje Oudu na druhém místě. Když i druhého Matěje v pořadí potkal defekt v podobě prázdného zadního kola, bylo jasno. Lukáš Kunt si dojel pro mistrovský dres. Pavlu Křížkovi se závod tolik nevydařil a dokončil očividně zklamán na sedmém místě.

V závodě kadetů měl smůlu hned po startu náš nejlepší závodník v této kategorii Vašek Vomáčko. Připletl se do pádu ještě ve startovní rovince a do terénu najížděl jako poslední. Poté předvedl velice dobrý výkon, ale na lepší než na 17. místo v cíli to nestačilo. Dvacátý třetí dokončil Honza Bartoň a do třicítky se vešel ještě dvacátý devátý Štěpán Langr.

Závod juniorů si velice dobře rozjel Tomáš Bohata, který cílem prvního okruhu projel na medailové třetí pozici. Pak však ve svém tempu polevil a propadl se až na šesté místo, na kterém jezdil téměř celý závod. Rozjel se opět až v posledním okruhu a dokázal se posunout ještě o jednu příčku vpřed, takže nakonec mu ve výsledkové listině mistrovského závodu patří velice solidní páté místo.

Ve velmi dobrém světle se v Teplicích na mistrovské trati předvedla Zuzka Pirzkallová. Ta předvedla letos asi svůj nejlepší výkon a až do půlky závodu bojovala o druhou pozici. Když už bylo stříbro na dosah, připletla se do kolize s jednou ze závodnic kategorie žen, spadla a svou ztrátu již nedohnala. I tak je bronz a především předvedený výkon jistě úspěchem.

Závod mužů byl tentokrát rozdělen na kategorii elite a U23. Ve „třiadvacítkách“ jsme měli hned čtyři zástupce – Tomáše Paprstku, Marka Rauchfusse, Tomáše Bartáka a Tomáše Peška. A především první dva jmenovaní patřili k těm, kteří by se s favoritem této kategorie Ondrou Cinkem měli poprat o titul. Tento předpoklad potvrdili společným průjezdem, s již značným náskokem před ostatními, do druhého okruhu. Bohužel si pak svou dávku smůly vybral Tomáš Paprstka, který přetrhl řetěz. Sice defekt opravil, ale do boje o přední pozice již nezasáhl. Skvěle si však až do konce závodu vedl Marek Rauchfuss. Ten se držel stále na dohled vedoucího Ondry Cinka a i když ho dojet už nedokázal, v cíli byl druhý jen o půl minuty. Dobře si vedl i Tomáš Barták, který si po velmi dobrém výkonu dojel pro šesté místo. Tomáš Parstka dokončil sedmý a Tomáš Pešek osmý.

Společně s „třiadvacítkáři“ bojovali na trati i eliťáci. A závod se hned od počátku skvěle vyvíjel pro naše barvy a to zásluhou jediného našeho zástupce Filipa Eberla. Jelikož technický problém hned v prvním kole vyřadil ze hry favorita favoritů Jardu Kulhavého, byl boj o mistrovský titul otevřený. Filip se ihned usadil v první skupince, ze které se záhy vytvořilo duo Honza Škarnitzl a Filip Eberl! Ti dva spolu jeli až do předposledního okruhu, kdy Škarnitzl Filipovi poodskočil a Filipovi se rýsovalo skvělé stříbro. Ovšem s blížícím se cílem zvyšoval své tempo do té doby třetí v pořadí Milan Spěšný. V posledním okruhu měl více sil a dokázal si Filipa nejen dojet, ale i překonat a potrápil i vedoucího Honzu Škarnitzla. Ten však své prvenství uhájila a stal se letošním mistrem ČR. Stříbro si vyjel Milan Spěšný a úžasnou bronzovou medaili po skvělém výkonu získal Filip Eberl!

Mistrovství ČR v cross country MTB

Muži: 1. Jan Škarnitzl (Rubena Birell Specialized) 1:48:04, 2. Milan Spěšný (S&H Superior MTB Team) +12, 3. Filip Eberl (Remerx Cycling Team Kolín) +36, 4. Kristián Hynek +1:56, 5. Pavel Boudný (oba Česká spořitelna Specialized) +2:43, 6. Jiří Friedl (Rubena Birell Specialized) +3:45. 7. Matouš Ulman (S&H Superior MTB) +4:16, 8. Petr Dlask (Rubena Birell Specialized) +4:48,  9.Jiří Novák  (S&H Superior MTB Team) + 7:09,  10. Jiří Hudeček (PSK WHIRLPOOL – AUTHOR) +7,46

Muži do 23 let: 1. Ondřej Cink (Merida Biking Team) 1:36:25, 2. Marek Rauchfuss (Remerx Cycling Team Kolín) +35, 3. Matěj Nepustil (Merida Biking) +5:00.

Ženy: 1. Tereza Huříková (Central Haibike) 1:19:54, 2. Pavlína Šulcová (Merida Biking) +3:50, 3. Pavla Havlíková (KC Kooperativa SG Jablonec n. N.) +4:47

Kompletní výsledky na www.sportsoft.cz

Remerx Cycling Team

Comments are closed.