Home » Aktuální téma, Silniční cyklistika, Závody

Hodnocení sezóny Favoritu Brno očima Františka Trkala

Submitted by on Středa, 7 Listopad 2012No Comment
Hodnocení sezóny Favoritu Brno očima Františka Trkala

Je to pár týdnů, co jsme definitivně uzavřeli sezónu 2012. Myslíme, že sezónu úspěšnou, protože tým Favoritu Brno U23 se rozhodně neztratil. Dan Turek, Jakub Ehrenberger, Dominik Chlupáč, Petr Hampl a Jan Zimovčák. Tato pětice získala pro Favorit řadu velmi dobrých výsledků včetně celkového třetího místa v Cofidis Cupu mezi týmy. Původně jsme měli figurovat v sedmi lidech, ale Maňoušek s Ohřálem v únoru odešli. „Velkou předností tohoto týmu je parta. Kluci táhnou za jeden provaz a výsledky jsou toho důkazem,“ řekl trenér týmu František Trkal.

Ve Favoritu má za sebou druhou sezónu, takže může srovnávat. „Myslím, že jsme se zase posunuli o kousek dál, byli jsme více vidět. A těším mě i zájem o náš tým, protože k nám chtěla jít řada dobrých závodníků, které jsme třeba museli odmítnout,“ prozradil František Trkal s tím, že konkrétní podoba týmu na rok 2013 je v podstatě hotova, ale sestavu oznámíme až během příštího týdne.

„Máme hodně mladý tým. Kromě Ehrenbergera jsou další čtyři kluci teprve prvním rokem v kategorii U23. Samozřejmě tam byly nějaké začátečnické chyby, ale rychle se z nich dokázali poučit a v dalších závodech už se neopakovaly. Těší mě solidní výsledky a ukazuje nám to, že jsme na správné cestě,“ pochvaloval si trenér.

Tady je pohled na jednotlivé závodníky jeho očima:

Daniel Turek

Výborný závodník. Počítal jsem, že bude jedním z lídrů a moje očekávání naplnil nasazením i dosaženými výsledky. Pokud na sobě bude pracovat dál, jednou by mohl udělat kariéru u profesionálů v zahraničí. Je to dvojnásobný medailista z mistrovství republiky v časovce, byl celkově třetí na Českém poháru ve své kategorii. Dvakrát se dostal na stupně vítězů na Vysočině a startoval na mistrovství světa i Evropy.

Dominik Chlupáč

Nováček. Neskutečný dříč, výtečný vrchař. Tréninku dává maximum, jen musí trochu zlepšit pohyb v balíku. Tam je jeho slabina. Jinak celkově si udržel stabilní výkonnost, byl čtvrtý na mistrovství republiky v U23. Jedna ze stálic týmu, jsem s ním velmi spokojen.

Jakub Ehrenberger

Jediný starší závodník. Myslím, že za sebou má nejlepší sezónu kariéry. Byl jedenáctý mezi elitou na mistrovství republiky, což je fantastický úspěch v  konkurenci, jaká se tam sešla. Byl celkově desátý na Vysočině nebo Lidicích.

Petr Hampl

Dvakrát v průběhu sezóny měl delší výpadek kvůli zdravotním problémům. To ho logicky přibrzdilo. Jinak je to výborný závodník, hlavně na jednorázovky. Dokáže přejet i kopce, zaspurtovat. Vyhrál závod Českého poháru kategorie U23 v Plzni, v Dolanech byl šestý.

Jan Zimovčák

Do party výborný závodník, s výsledky už to bylo horší. Honza do týmu vstupoval v roli domestika a zůstal v ní. Čekal jsem od něj o něco víc, ale svou úlohu splnil.

Comments are closed.