Home » Aktuální téma, Foto, MTB, Pozvánky k závodění, Závody

Sušický High Point Stevens MTB maraton startuje 27. 8. 2022

Submitted by on Pondělí, 22 Srpen 2022No Comment
Sušický High Point Stevens MTB maraton startuje 27. 8. 2022

Druhý závod Galaxy Stevens série 2022 startuje 27. srpna v Sušici. Na výběr jsou dvě trasy, krátká 32 km a dlouhá 50 km se startem u letního koupaliště v 12:30. Celý program zahájí dětské závody v prostředí lesoparku Luh, které startují v 9:30. Zázemí závodů je v chatové osadě Luh nedaleko zmíněného koupaliště, u kterého je  možností parkování. Zde je také umístěn cíl závodu, slavností vyhlášení i občerstvení.

 Dětské závody všech kategorií s výjimkou odrážedel, která závodí na rovném lesním úseku, jsou situovány na okruhy vedoucí lesoparkem, včetně krátkých techničtějších pasáží, vše podle věku a schopností mladých závodníků. Všichni za své úsilí obdrží medaile a drobné ceny.

Obě trasy hlavního závodu vedou po krásných polních a lesních cestách kolem kopce Svatobor a přilehlém okolí. Po startu zavedou závodníky polními cestami na úbočí kopce Svatobor, kde je nájezd do okruhu, který účastníci krátkého závodu absolvují jedenkrát oproti těm na dlouhém, kteří jedou okruhy 2. Tady si užijete hezké singltreky, lehčí i těžší výjezdy a bezpečné sjezdy, kde neplatí pravidlo, čím strmější a kamenitější, tím lepší. Po objetí Svatoboru zavede trať závodníky po vrstevnici a polní cestě do obce Svojšice, kde se začnou vracet zpět ke Svatoboru. Po stoupání do obce Odolenov, kde je občerstvovací stanice, poznají závodníci i druhou možnost vystoupání pod vrchol kopce, až se dostanou k nájezdu do dalšího kola závodu nebo se vydají cestou zpět k cíli, kdy si zblízka prohlédnou obec Volšovy, projedou se po obou stranách řeky Otavy a již zmíněným lesoparkem Luh se dostanou do cíle.
V cíli pak všechny čeká občerstvení, slavnostní vyhlášení výsledků s předáváním cen těm nejúspěšnějším, které věnoval známý výrobce outdoorového oblečení HIGH POINT, který mimochodem obléká známého horolezce Radka Jaroše na jeho zdolávání himalájských vrcholů.
Přijďte a určitě se v Sušici nebudete nudit. Bližší informace na www.galaxy-serie.cz

Leave your response!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.