Home » Aktuální téma, Blogy závodníků, Týmy & závodníci, Závody

Mistrovství Evropy za motorovými vodiči

Submitted by on Neděle, 25 Září 2011No Comment
Mistrovství Evropy za motorovými vodiči

Nováček v závodech motorových vodičů Jan Klabouch a zkušený Richard Faltus reprezentovali ČR při mistrovstvý Evropy v německém Norimberku. Závod za motorovými vodiči je velice divácky atraktivní záležitost a Mistrovstvý Evropy je každým rokem vrcholný podnik. Stejně jako každá jiná forma cyklistiky si vyžaduje i tato disciplína speciální trénink a cílenou přípravu. Bohužel v rámci ČR není žádný vodič, který je pro jezdce nezbytným partnerem. Toto řešíme angažováním zahraničních vodičů. Richard Faltus pro letošní rok angažoval Torstena Rellensmanna a Lutze Weisse pro Jana Klaboucha. Taktéž nezbytnost sjíždění jezdce a vodiče je třeba natrénovat a opět zde je potřeba vyjíždět do zahraničí, neboť v rámci ČR nelze trénovat za vodičem.
Nechceme se vymlouvat, ale já už spíše dojíždím a zaujímám pozici manažera a proto se i toto odráží na mých výkonech. Nemám žádné další výsledkové ambice, ale naplňuje mě přivádět nové talenty do této nádherné a atraktivní disciplíny. Jsem v tomto stále platným, neboť tato disciplína vyžaduje zkušenosti a ty já mám a tak je předávám dále. Jan Klabouch, jak všichni víme je výsledkově jedním z lídrů týmu a nelze pochybovat o jeho fyzické připravenosti, ale ty zkušenosti a rutina chybí.
Jan Klabouch absolvoval teprve první závodní sezonu za vodiči a možnosti přípravy omezuje finanční náročnost. Richard Faltus má za sebou i 7.místo z podniku ME 2009.
Jedu už 6 sezonu za vodičem a bohužel jsem ji tenkrát poznal pozdě, člověk se tak 3roky nejprve učí a seznamuje se specifiky tohoto sportu. Proto chci přivést mladé jezdce a někdy s nimi vyhrát titul. Jan i ostatní, ale nejprve potřebují vstřebat hodně porážek, aby mohli vyhrát. Celkově můj výkon byl druhořadý a vše jsme směřovali k úspěchu Klaboucha.

V premiéře na ME obsadil Jan Klabouch 5 místo ve své rozjížďce. Startovalo 8 národností, 24 reprezentantů ve 3 rozjížďkách po 8 jezdcích postupují vždy 3 nejlepší. Do finále na 1hodinu se tak nepodařilo probojovat. Taktéž Richard Faltus nepostoupil do finálových jízd a ve své jízdě obsadil 8 místo. Mistrem Evropy se stal holandský reprezentant Patrick Kos. Stříbro vybojoval obhájce titulu Giuseppe Atzeni (SUI) a bronz Mario Birrer(SUI).

Richard Faltus

GO! NUTRIXXION TEAM

Comments are closed.