Home » Aktuální téma, Foto, Silniční cyklistika, Závody

CK Příbram Fany Gastro bere cenné kovy z Mistrovství ČR na silnici

Submitted by on Úterý, 18 Srpen 2020No Comment
CK Příbram Fany Gastro bere cenné kovy z Mistrovství ČR na silnici

Víkend odstartovali akademici v Temelíně v sobotu časovkou. Zde jsme měli zastoupení v ženách v podobě Saši Strnadové, která obsadila 12.místo a v mužích vybojoval Michal Schuran 3.místo.

V neděli pokračovali akademici silničním závodem na 100 km. V mužích se ještě přidal Vojtěch Modlitba.

Pohled do výsledkové listiny každému trochu cyklistiky znalému fanouškovi jasně řekne, že se v Temelíně sjela silná konkurence s mezinárodní účastí. Vždyť do elitního mistrovství ČR zbývá necelý týden. Pro některé tak byl Temelín poslední prověrkou formy. Jmenujme třeba silné osmičlenné zastoupení Sparty nebo účast Michala Schlegla z nejlepšího českého týmu Elkov Kasper. Nejvíce důvodů ke spokojenosti ale měli v neděli po dechberoucím vyvrcholení závodu příbramští cyklisté.

Většinu závodu se snažili díky své početní převaze režírovat sparťané, kteří svou systematickou aktivitou ubírali síly svým soupeřům. Velkou část závodu strávil v úniku před pelotonem loňský bronzový medailista z MČR Tomáš Kalojíros. Soupeři však jeho náskok nikdy nenechali narůst do neřešitelných rozměrů a do posledních kilometrů vjížděla vedoucí skupina pohromadě. Stoupání od hněvkovické přehrady, které končí jen 2 km před cílem se snažil využít především Michal Schlegl (Elkov Kasper) k rozhodnutí závodu ve svůj prospěch. Prvním nástupem nejprve okruh svých soupeřů silně zredukoval. Druhé Schleglovo zvýšení tempa přes horizont dokázali akceptovat pouze příbramský Michal Schuran a sobotní vítěz časovky Jiří Šorm (BITTERS SUPERIOR CYKLOLIVE). Na záda jim ovšem dýchali spolupracující sparťané Fiala s Rybou, takže čas na taktické hrátky rozhodně nebyl. Zhruba na metě 1 km do cíle se k útoku zvedl Schuran (CK Příbram Fany Gastro) a podařilo se mu vytvořit si drobný náskok několika desítek metrů na své zbylé dva soupeře. Vysoké tempo se mu podařilo udržet a po náročných 100 kilometrech tak protnul cílovou pásku jako první. Sprint o druhé místo dopadl lépe pro Michala Schlegela a bronz zbyl na den před tím zlatého Šorma. Vojtěch Modlitba pracoval pro Michala Schurane a dokončil na 25.místě.

Velké drama se ovšem odehrálo v neděli v Bánovcích nad Bebravou na společném šampionátu SR a ČR pro jezdce do 23 let.

Závod dlouhý celkem 164 kilometrů absolvovalo 126 závodníků z České a Slovenské republiky. Mladí cyklisté museli k cíli ujet celkem šest okruhů se stoupáním 1100 metrů. K rozhodujícímu úniku došlo již po 33 kilometrech, kdy si pětičlenná skupina Rovder (Dukla Banská Bystrica), Kamenský (CK Spartak Tlmače), Kubiš (Dukla Banská Bystrica), Jakoubek a Řepa vypracovala půlminutový náskok. Ten postupně díky dobré spolupráci mezi jezdci narůstal a vyšplhal se ke třem minutám.

Čtyři okruhy ve vysokém tempu si vybíraly svou daň, a tak z uniklé skupiny postupně odpadli Kamenský a Rovder. Zbylí závodníci pokračovali v nastoleném rytmu a do pátého okruhu vjížděli s náskokem přes dvě minuty. Zlikvidovat únik se snažili prakticky pouze jezdci TUFO Pardus Prostějov, kteří pracovali pro svého lídra Babora, ale jejich snaha byla marná.

Zbylí tři závodníci vzorně spolupracovali až do závěrečných km, kde na mětě 3km před cílem nastoupil Řepa a Jakoubek už nedokázal reagovat a dokončil tak stříbrný s 15 vteřinovou ztátou na vítěze. I tak je to ale pro příbramskou cyklistiku obrovský a velmi ceněný úspěch. Poslední medajli na republikovém šampionátu získal pro Fany Gastro v roce 2015 Roman Broniš v časovce jednotlivců mezi slovenskou elitou. Jakub Pileček dokončil v hlavním poli ve spurtu, který ovlivnil pád na 24.místě. Jan Vochoska a Martin Havránek závod nedokončili.

Již tento čtvrtek  sobotu se koná Společný šampionát elite v časovce a hromadném závodu v Mladé Boleslavi, kde nebude chybět kompletní příbramský tým.

Comments are closed.