Home » Aktuální téma, Foto, Silniční cyklistika

TOUR DE SLAVIA 2020

Submitted by on Neděle, 8 Listopad 2020One Comment
TOUR DE SLAVIA 2020

Opět po roce v čase založení klubu listopad 1892 se konala narozeninová jízda.  Před 128 lety, byl v Kaulichově domě na Karlově nám. založen ACOS (Akademický cyklistický odbor Slavia). Vzhledem k letošním omezením, byla letošní jízda již  1.listopadu a navíc štafetovým způsobem s dvoumetrovými rozestupy.

Vyjelo se z Ohrady, místa kde ACOS začínal svou činnost. Odtud se  Karel Kopr současný předseda cyklistické Slávie, společně s Václavem Trojanem dlouholetým členem a trenérem, přesunuli  k muzeu  Slavie v Edenu.  Zde již čekal 2 místopředseda Jiří Hledík. Dvojice Kopr, Hledík s doprovodem automobilu Peugeot, zapůjčeného společností Federal Cars Praha s cyklo zahrádkou od společnosti  Rothlehner ČR, zamířil po Černokostelecké ulici směr Říčany, kde čekali další členové, konkrétně Ondřej Beran a Jan Kučera, za další dva km jsme se potkali s dalšími členy i fanoušky. Poté jsme se  s rozestupy přesunuli do Kostelce nad Černými lesy. Položili jsme první z věnců na hrob nejvýznamnějšího slavisty, otce zakladatele MUDr.Jaroslava Hausmana. Tento muž byl nejen u založení ACOS, ale i později stál u vzniku následnické organizace, Sportovního klubu Slavia v Praze. V čele Slávie byl na postu předsedy téměř deset let. Z  Kostelce štafeta pokračovala k Českému Brodu, druhý věnec doprovázeli Jan Marek a Roman Mašín. Tady nás již zastihl déšť, ale přesto jsme se dostali přes Sadskou, Lysou nad Labem do Brandýsa nad Labem. Zde se nachází hrob Františka Haupta,  muže který reprezentoval Slavii v letech  1929 – 1936 a několikrát dokázal získat titul prvorepublikového šampióna. Po položení věnce a zavzpomínání nad úspěšnými cyklisty, kteří Slavii proslavili, třeba i za mořem například Otakar Rozvoda. Naše štafeta pokračovala zpět do Edenu, tuto část již v dešti absolvoval  Michal Menšík. Celková délka této štafety, byla  130 km. Počasí bylo sice deštivé, ale déšť ani Covid nás od této akce neodradili.

Jako předseda klubu i jako účastník jízdy, chci všem moc poděkovat jak za účast, tak za pomoc s uspořádáním. Tour de Slavia, byla tečka za úspěšnou sezónou 2020 , kde hlavně díky našim podporovatelům jsme dokázali navázat na úspěchy našich předchůdců, a to jak na poli závodním, tak na poli pořadatelském.

Karel Kopr

One Comment »

  • filmflix.cz said:

    Hey Tһere. I found your blog using msn. Тhis іs a very ᴡell written article.
    I’ll Ƅe sure to bookmark іt and come back to reаd more
    оff your uѕeful info. Thanks foг tthe post.
    I will defіnitely return.

Leave your response!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.