Home » Aktuální téma, MTB, Týmy & závodníci, Závody

Galaxy Team Hranice – úvod Galaxy série v Tálíně se nám nepovedl

Submitted by on Úterý, 24 Duben 2012No Comment
Galaxy Team Hranice – úvod Galaxy série v Tálíně se nám nepovedl

Do malebné vesničky Tálín a také přírodního parku Písecké hory zavítal stejně jako vloni první závod Galaxy série 2012. Závodu s příjemnou atmosférou podniku pořádaného srdcem se aktivně zúčastnilo celkově přes pět stovek startujících, na výběr tu bylo z tratí dvou délek.

Počasí v sobotu 21. dubna cyklistům přálo a protože závod na 72 kilometrů byl kromě Galaxy série zařazen i do iVelo Bikemarathon série, přitáhl úvod Galaxy série na start ke známému tálínskému rybníku celou řadu kvalitních závodníků. Se startovním číslem, které zavazovalo, nastoupil do závodu Tomáš Gladiš a společně s ním reprezentovali Galaxy Team Hranice Veronika Kutňáková, František Haitl, Bronislav Ivan a Miroslav Grammer.

Trasa Galaxy-CykloŠvec Maratonu Tálín je z velké části známa účastníkům dřívějšího pohárového maratonu, který se jezdíval v Písku – Semicích. Typické jsou pro ni široké lesní cesty, které nahrávají rychlému průběhu závodu. Trať ale zavedla bikery i na jezdivé pěšinky nebo na technicky náročnější úseky ve smyslu výjezdů i sjezdů – tak jako tomu bylo například v okolí nejvyššího bodu závodu: Velkého Mehelníku. Celkově na 72 kilometrech nastoupali účastníci přes 1500 výškových metrů.

Závodníci s růžovými startovními čísly, kteří byli přihlášeni na nejdelší dvaasedmdesátikilometrovou trať, se na start vydali z tálínské návsi v půl jedenácté dopoledne. Poměrně záhy po startu zamířila trať z vedlejší asfaltové cesty do lesa a již během prvního stoupání se začalo startovní pole dělit ostrým závodním tempem.

Na čele se začínala rýsovat početná vedoucí skupina, v níž ale bohužel naše barvy chyběly – Frantu i Tomáše odstavil defekt a oba se propadli do hloubi startovního pole. Na rychlé trati se již dopředu dotáhnout nedokázali a závod dokončili na nelichotivých pozicích. S žaludečními potížemi se potýkal Broňa Ivan, Mira Grammer z podobných důvodů závod ani nedokončil. Nejlepší výsledek tedy odváží Verča Kutňáková, která obsadila 11. příčku mezi ženami a šesté místo v kategorii 19-29 let.

Výsledky 72 km – absolutní pořadí
1. FABIŠOVSKÝ Ladislav (Madeta Fitness Specialized) 2:44:49.2
2. KNÍŽE David (Toyota Dolák MTB Team) +0:00:00.7
3. ŽÁK Pavel (Bike Triatlon Mozkovice) +0:00:02.2
4. VEVERKA Vlastimil (Cyklomax – Rock Machine) +0:00:37.1
5. NEHONSKÝ Zdeněk (Kalas Racing Team) +0:00:39.7

53. GLADIŠ Tomáš (Galaxy Team Hranice) +0:30:55.1
75. HAITL František (Galaxy Team Hranice) +0:39:50.1
91. IVAN Bronislav (Galaxy Team Hranice) +0:48:28.3
157. KUTŇÁKOVÁ Veronika (Galaxy Team Hranice) +1:42:49.2
DNF GRAMMER Miroslav (Galaxy Team Hranice)

Kompletní výsledkové listiny naleznete na http://sportsoft.cz/cs/zavod/overview/649

Foto: Mirek Chládek, mirek.freebox.cz

Comments are closed.