Home » Aktuální téma, Giro d´Italia, Závody

Giro d´Italia 2011 s českými fanoušky

Submitted by on Pondělí, 23 Květen 2011No Comment
Giro d´Italia 2011 s českými fanoušky

Spousta českých fanoušků navštívila v těchto dnech Itálii a Rakousko, aby na vlastní oči viděli Contadora, Nibaliho, ale hlavně aby fandila Romanu Kreuzigerovi. Po mnoha letech je mezi nejlepšími v pelotonu český závodník. Najednou s překvapením zjišťujeme jak je v Čechách cyklistika populární a kolik fanoušků má Roman Kreuziger. Spousty aut a cyklistů s českými i slovenskými vlajkami. Nápisy na jejich dresech ukazují, že na Giru jsou lidé z celé České republiky. Někteří dokonce i v hokejových dresech české reprezentace. České vlajky všude převažují.

Firma Kalas vyrobila pro české fanoušky dresy s fotkou Romana a mapou Gira 2011. Markéta Navrátilová fotí skupinu Jihočechů v čele s Čestmírem Kalašem v těchto památečních dresech na vrcholu Passo di Giau. Na silnicích v kopcích nejen na Grossglockner, kde byl cíl 13.etapy čteme nápisy Romane jeď …apod.

Na horské prémii Passo di Giau (2236 m.) čeká na dojezd hodně fanoušků z Itálie a opět mnoho Čechů. Začíná pršet, Italové zvou Čechy do svých přístřešků a nalévají českým fanouškům italské víno. Znají Romana. Fandí Nibalimu i Kreuzigerovi.  Vždyť ještě loni byli spolu v jedné stáji. Oba jsou vpředu.

V Cortině, kde projížděl peloton letos ve 14.etapě na nejvyšší vrchol Gira Passo di Giau (2236 m.) v hospodě sledují fanoušci dojezd etapy v italské televizi. Domácích Italů je zde hodně, ale stejně zde převažuje čeština. Každému v cíli přihlížející tleskají a když přijíždí do cíle Kreuziger celá hospoda skanduje Roman, Roman…

Fantastická atmosféra, kterou jsme na Giru dlouho nezažili.

Extrémně náročné etapy a český jezdec stále vpředu, co víc si může český fanda cyklistiky přát?

Doporučejeme všem návštěvu Gira i Tour de France. S Romanem vpředu opravdu skvělý zážitek.

Další foto z Giro d´Italia 2011 na: www.facebook.com/GalaxyBike a www.cyklosvec.cz i www.facebook.com/BikeStreamcz

Další info: www.cestovanimikrobusem.cz/nabidka-akci/

 - Giro d´Italia 2011  - Giro d´Italia 2011  - Giro d´Italia 2011  - Giro d´Italia 2011  - Giro d´Italia 2011  - Giro d´Italia 2011  - Giro d´Italia 2011  - Giro d´Italia 2011  - Giro d´Italia 2011  - Giro d´Italia 2011  - Giro d´Italia 2011  - Giro d´Italia 2011  - Giro d´Italia 2011  - Giro d´Italia 2011

Comments are closed.