Home » Aktuální téma, MTB, Týmy & závodníci, Závody

V Teplicicíh byl zahájen letošní ročník ČP MTB cross-country

Submitted by on Sobota, 25 Duben 2015No Comment
V Teplicicíh byl zahájen letošní ročník ČP MTB cross-country

V sobotu byl na tradičním místě, tedy v lázeňském parku v Teplicicíh, zahájen letošní ročník ČP MTB cross-country. Závody v elitních kategoriích byly povýšeny do mezinárodní kategorie C1 a to přilákalo velmi silnou konkurenci závodníků nejen z ČR, ale také ze zahraničí. Závodníci REMERX-MERIDA TEAMU KOLÍN se však i tak dokázali prosadit do popředí výsledkových listin…

Jako první do pohárových bojů zasáhl v kategorii žáků II Tomáš Dudek. A hned z toho byla bedna! Po velmi dobrém výkonu projel cílem jako druhý a ukázal, že i letos bude patřit k největším oporám naší mládežnické skupiny tak, jak už to dělal v zimním cyklokrosovém období… Ve stejné věkové kategorii dívek nastoupila do závodu Lenka Janovská. Ta obsadila v konkurenci třiceti dívek 16. místo, což je na zahájení sezony velmi slušný výsledek.

Naším týmem početně nejsilněji obsazená kategorie kadetů také přispěla výbornými výsledky do celkového hodnocení. Šimon Vaníček obsadil páté, Kuba Schierl desáté, Kryštof Solař jedenácté a Ondra Hátle patnácté místo. Vzhledem k tomu, že startovní listina kadetů čítala 56 jmen jsou tyto výsledky více než dobré!

Skvělý závod odjel junior Jarda Vojíř. Ten již v této sezoně několik velmi dobrých výsledků zaznamenal a ve výborné formě se předvedl i v Teplicích. Tady se téměř celý závod s přehledem pohyboval na druhém místě, ale v posledním okruhu v neprudším výjezdu přetrhl řetěz a to ho stálo pád  na konečné páté místo. Přesto však si svým výkonem řekl o nominaci do národního výběru pro nadcházenící závody juniorské světové série a tak bude mít určitě příležitost svou aktuálně velmi dobrou výkonnost prodat na mezinárodní juniorské scéně…

V závodě žen se na start postavila za náš tým Vendy Kutová a Elen Vaníčková. Elen která bojovala v uplynulém týdnu s nemocí bohužel závod nedokončila. O to lépe si však vedla Vendy, která mezi ženami obsadila deváté místo a zvítězila v kategorii do 23 let!

Stejně jako v ženské, tak i v mužské elitní kategorii, se sešla na startu závodu v Teplicích velmi silná konkurence. Do bojů zasáhla i trojice našich eliťáků Tomáš Paprstka, Filip Eberl a Pavel Skalický. Zejména Skalda, ale i Tomáš, výborně odstartovali. Tomáš se pak držel ve skupině pronásledující suverénně vedoucího Jaroslava Kulhavého. Skalda jezdil ve skupině za ním. Ke konci závodu se skupinka zezadu dotáhla k Tomášovi. Pořadí se promíchalo a nakonec z toho bylo 8. místo pro Tomáše, 10. pro Pavla a 13. pro Filipa Eberla.

Letošní pohár tedy zahájen velmi dobře a už teď se můžeme těšit na druhé pkračování, které se uskuteční 16. 5. 2015 na Bedřichově.

Kompletní výsledky z Teplic zde…

Fotogalerie zde…

Comments are closed.