Home » Aktuální téma, Cestování

JARNÍ CYKLOFEST 2012 již tento týden

Submitted by on Středa, 16 Květen 2012No Comment
JARNÍ  CYKLOFEST  2012 již tento týden

Letos zveme příznivce cyklistiky i cykloturistiky do Nepomuku, kraje Černých baronů, krásné přírody v „předsíni“ Šumavy a atraktivních kulturněhistorických cílů v okolí naší základny v kempu Nový rybník.
Kemp Nový rybník se nachází necelé 3 km západně od Nepomuku na silnici 191 směrem na Žinkovy (resp. Klatovy). Nádraží je v Nepomuku na opačném konci města. Kemp snadno najdete třeba na www.mapy.cz.

PROGRAM
Hlavní program Jarního Cyklofestu 2012 tvoří individuální či skupinové vyjížďky na kole – ve čtvrtek, v pátek, v sobotu i v neděli (čtyři dny = vyrazíte na čtyři světové strany?). Navržené trasy povedou do blízkého i vzdáleného atraktivního okolí a jsou vhodné pro cyklisty všech věkových i výkonnostních kategorií tak, aby si každý cyklista mohl víkend v klidu a pohodě užít. Při skupinových vyjížďkách se vybrané trasy pojedou v doprovodu místních znalců (průvodců). Průvodcované trasy opět rozdělíme na a) rodiny s dětmi, dětské/psí vozíky, pohodáře; b) zkušené a zdatnější cykloturisty; a utvoříme i svižnější skupinu c) mířící ke vzdálenějším cílům. Start společných výletů bude upřesněn vždy den předem. Všechny navržené trasy budou zakresleny do centrální mapy na hlavní nástěnce CYKLOFESTU.

Letos na vás čeká opět řada cílů v blízkém či vzdálenějším okolí – jenom kolik je v okolí hradů, zámků, zřícenin… Kozel, Radyně, Spálené Poříčí, Zelená Hora, Nebílovy, rotunda sv. Petra a Pavla u Starého Plzence, Žinkovy, Rabí, Velhartice, Švihov… anebo třeba vyrazíte do katakomb v Klatovech, na tatarák do steakhousu v Soběsukách, za daňky do zámeckého parku v Blatné či se jen tak projedete v přírodním parku Plánický hřeben?

Jarní Cyklofest 2012 se týká především jízdy na kole – my, organizátoři, velmi doporučujeme každému cyklistovi zúčastnit se této akce s nasazenou cyklistickou přilbou na hlavě (nikoliv zavěšenou na řidítkách či připevněnou na nosiči!).
Je velmi pravděpodobné, že se při vyjížďkách pojede i po vedlejších silnicích – dodržujte proto dopravní předpisy!
Každý účastník se akce zúčastní na vlastní nebezpečí!

Účastníkům JCF2012 opět nabízíme maximum pohodlí a minimum starostí – kompletní balík služeb včetně polopenze a ubytování. Aby si všichni krásné prostředí v kraji Černých baronů na dohled Šumavy při vyjížďkách dokonale užili, bude opět možné si víkendový cyklosraz o jeden den (a noc) prodloužit a přijet již ve čtvrtek 17. května.

Doporučujeme přihlásit se předem na internetu – www.cyklofest.cz . Na JCF2012 lze přijet i bez předchozí rezervace(a tedy bez e-voucheru), avšak existuje riziko, že bude kapacita již naplněna a Vašemu zájmu o nocleh v posteli pod střechou nebudeme moci vyhovět, neboť kapacita lůžek v chatičkách je omezena. A proto, v případě předem nenahlášeného příjezdu, počítejte s eventualitou nocování ve vlastním stanu.

V letošním roce jsme v březnu oslavili společných 20 let a 1.května uplynulo 10 let od startu naší cesty kolem světa, nadešel ten pravý čas posunout náš společný život zase o krok dál…

Na setkání se těší

cyklocestovatelé
Lucie Kovaříková a Michal Jon

www.cyklofest.cz

Comments are closed.