Home » Aktuální téma

Křest kalendáře českých cyklistek v Opavě

Submitted by on Úterý, 29 Leden 2013No Comment
Křest kalendáře českých cyklistek v Opavě

Během sobotního večera se v nově zrekonstruovaném kulturním domě v Opavě Na Rybníčku uskutečnil Charitativní cyklistický ples. Tuto akci navštívili mimo elitních českých cyklistů, sličné cyklistky, zahraniční účastníci Pákistánského závodu Tour de Himaláyas a organizátor tohoto závodu Pákistánec Khurram Khan.

Kolem 23. hodiny došlo na hlavní událost večera, a to křest kalendáře českých silničních cyklistek. Křest provázela cyklistka a pořadatelka akce Lucie Macíková společně se spíkrem večera, Romanem Pastorkem, kteří volali jednotlivá děvčata, mistryni republiky Pavlínu Šulcovou, Irenu Berkovou, Juditu Lorencovou a Veroniku Kotalovou na pódium, kam přijížděla na BMX kolech v plesových šatech. Z pohledů přihlížejících bylo cítit, že děvčata nejsou krásná jen na kalendáři, ale i naživo by svými vysportovanými siluetami strčily do kapsy nejednu modelku.

Kalendář na podium donesl cyklistický manager Michal Frantík a lahve šampaňského na jeho pokřtění donesli kmotři kalendáře a ikony české cyklistiky Jan Hruška a Tomáš Bucháček, kteří pokřtili kalendář a popřáli děvčatům hodně štěstí nejen do nadcházející sezóny.

Následovala dražba dresu ze závodu Tour de Himaláyas, který na sobě předvedla Lucie Macíková. Výherce dražby ji z něho vysvlékl za 3,5 tisíce Kč, což je hezký příspěvek na obnovu školy v Pakistánu. Jana Hrušku, který na sobě předvedl druhý dražený dres, a to hokejový s podpisy hráčů Třince nikdo z cyklistů nevysvlékl. Tento dres bude v několika příštích dnech vydražen na Aukru, takže fanoušci hokeje mají stále šanci získat tento unikát do svých rukou.I když bujaré veselí probíhalo do pozdních ranních hodin a cyklisté ukázaly, že se nebojí s vervou opírat jen do pedálů, celá akce se obešla bez obětí na životech a pevně věřím, že všichni zúčastnění na ni budou ještě dlouho vzpomínat.

Petr Pour

Foto: Renáta Foltýsová, Michal Pudich

Comments are closed.