Home » Aktuální téma, Cestování

CYKLOFEST PLUS 2012 NA VÝSTAVĚ FOR BIKES

Submitted by on Pátek, 23 Březen 2012No Comment
CYKLOFEST PLUS 2012 NA VÝSTAVĚ FOR BIKES

V sobotu 31.3. budete mít opět možnost zavítat nejen do letňanských veletržních hal či na testovací dráhy veletrhu ForBikes 2012, ale i do velkého sálu ve vstupní hale, kde bude probíhat CYKLOFEST PLUS 2012 – doprovodný festival veletrhu s celodenním programem sestaveným z prezentací cyklistických cest a filmů z bikového prostředí.
Celý den bude probíhat divácká soutěž, vylosované výherce odměníme v závěru festivalu – ceny věnují partneři Cyklofestu.

Program

10:00 Malevil Cup film o MTB maratonu
11:00 Austrálie – žhavá Gibb River Road Jiří Bína
12:30 Do Vatikánu na handbiku Heřman Volf
13:00 Caminho Portugues Slávka Chrpová
14:30 Patagonií na kole Lucie a Michal Jon
16:00 Aljaška – extrémní zimní MTB závod Iditarod 2012 Pavel Richtr
17:00 Virtuous Brian Gottschalk a Fabian Näf – MTB freeride film
17:45 Vyhlášení výsledků celodenní divácké soutěže a předání cen

Změna programu vyhrazena.

Vstupné na veletrh For Bikes 2012 (vstup na Cyklofest Plus 2012 je pak již zdarma): Základní vstupné 100Kč, děti do 10let zdarma.

Přijedete-li na výstaviště mezi 10. a 12. hodinou na kole, dostanete vstupenku na veletrh ZDARMA! Tato zajímavá nabídka platí každý den veletrhu.

Otevírací doba veletrhu For Bikes 2012:
30.3. 10:00-19:00
31.3.-1.4. 10:00-18:00
Stránky veletrhu: www.forbikes.cz

Podrobněji k programu Cyklofestu Plus 2012:
Diváci budou mít jedinečnou příležitost shlédnout a vyslechnout produkci českých cyklocestovatelů – v průběhu festivalu se postupně na plátně objeví prezentace zkušených cyklistů z jejich cest po různých koutech světa a organizátoři letos zařadili i jeden bikemaratonský a jeden freeridový film. Prezentace doprovodí celodenní divácká soutěž o hodnotné ceny. V předsálí budou probíhat autogramiády a výhodný prodej cyklistických knih vystupujících autorů.
Program zahájí a zakončí dva filmy. Ten úvodní bude o Malevil Cupu, tradičním MTB maratonu v Lužických horách, jehož náročná trať bude letos prověřena profesionály při mistrovství Evropy v MTB maratonu. Závěrečný film Cyklofestu Plus bude bonbonkem pro všechny, kteří milují MTB freeride – film Virtuous z dílny švýcarské dvojice Brian Gottschalk a Fabian Näf natočený v pohádkovém prostředí švýcarských, italských a francouzských Alp je dokonalý a mnohé jistě inspiruje k návštěvě těchto regionů či je přiměje k nácviku podobných kousků, které na plátně předvedou přední zahraniční jezdci tohoto divokého odvětví.
Cyklocestovatelské prezentace diváky zavedou na čtyři kontinenty. Evropu bude zastupovat handicapovaný cyklista Héřa Volf, který loni na handbiku dojel s poselstvím až k papeži do Vatikánu, a Slávka Chrpová, šéfredaktorka časopisu Cykloturistika – ta vyrazila po stopách svatojakubské cesty do Santiaga, avšak zvolila si méně známou portugalskou variantu. Pak se s Jiřím Bínou přesuneme pod žhavé australské slunce do pustiny načervenalého písku cesty Gibb River Road. A na jižní polokouli zůstaneme i v příspěvku zakladatelů a organizátorů Cyklofestu – cyklocestovatelská dvojice Lucie Kovaříková a Michal Jon promítne obrázky z Patagonie, kterou již projeli dvakrát, a o tamní drsné, leč překrásné přírodě Chile a Argentiny plné ledovců, jezer, deštných pralesů, rozeklaných hor, skvostných národních parků a silného větru srážejícího cyklisty ze silnice mají hodně co říci. Atraktivní podívanou bude jistě i povídání s již roztátým Pavlem Richtrem, který jen pár dnů před festivalem úspěšně dokončil závod zmrzlou a zasněženou divočinou na Aljašce, populární Iditarod.
Těšíme se na setkání!
Lucie Kovaříková a Michal Jon
zakladatelé a organizátoři Cyklofestu

Comments are closed.