Home » Aktuální téma, Cyklokros, Týmy & závodníci, Závody

Mistrovství Evropy v cyklokrosu

Submitted by on Úterý, 8 Listopad 2011No Comment
Mistrovství Evropy v cyklokrosu

V Itálii na mistrovství Evropy se nedařilo českým závodníkům obecně a nedařilo se příliš ani dvěma zástupcům Remerx cycling teamu ve výběru reprezentačního trenéra Standy Bambuly.

Junior Dan Lukeš se zapletl do pádu hned po startu a do terénu najížděl jako jeden z posledních. Cílovou pásku pak protnul jako třetí nejlepší z českých závodníků na 28. místě.

Závod se příliš nevyvedl ani Tomášovi Paprstkovi v kategorii mužů do 23 let. Závod této kategorie byl poznamenán problémy se startem. Startérovi nejprve nevystřelila pistole a tak se rozhodčí rozhodli start opakovat. V ten okamžik pistole vystřelila a italský reprezentant Silvestri vystartoval i když už rozhodčí stáli částečně v trati. Strhl s sebou i celé startovní pole. Když závodníci odjeli jeden okruh, rozhodčí závod zastavili. Nechali svlečené závodníky stát na startu a více než čtvrt hodiny řešili diskvalifikaci italského závodníka… A právě zřejmě prochladnutí mělo výrazný vliv na výkon Tomáše Paprstky. „Odstartoval jsem dobře. Pak ale přišla krize, cítil jsem prochladnutí ze startu a nohy jako by se zastavily. Propadl jsem se někam do třetí desítky. Ke konci jsem se zase rozjel a předjížděl jednoho soupeře za druhým. Víc jak 13. místo jsem už nestihl…“ Okomentoval krátce své vystoupení Tomáš.

Budeme tedy věřit, že v Lounech a na dalších závodech sezony bude už jen lépe…

Výsledky cyklokrosového ME v Lucce naleznete zde…

www.remerx-team.cz

Comments are closed.