Home » Silniční cyklistika, Za jízdy, Závody

CK Příbram na mistrovství republiky na silnici

Submitted by on Čtvrtek, 27 Červen 2013No Comment
CK Příbram na  mistrovství republiky na silnici

V Nové Dubnici na Slovensku se jelo od čtvrtka 20. června spojené mistrovství české a slovenské republiky, na kterém se příbramským závodníkům dařilo velice dobře.

Mezi juniorkami se na prvních dvou místech v časovce umístily sestry Anežka a Eliška Drahotovy a získali tak pro SCM Příbram cenný double.

Mezi juniory pak druhým místem Nikolas Pietrula potvrdil, že se v Příbrami s mládeží pracuje na té nejvyšší úrovni.

V mužské kategorii se skvěle vedlo dvojici příbramských jezdců Keslovi a Hebíkovi, kteří se oba vešli mezi nejlepších jedenáct závodníků ČR v časovce. Kesl byl klasifikován na 8. Pozici, Hebík projel cílem jako jedenáctý v pořadí.

Na sobotu byl naplánován závod juniorů s hromadným startem, kde se příbramští opět neztratili. Pokorný dojel na 6. místě, 13. Honzík a 26. Pietrula.

Neděle byla ve znamení královské disciplíny – mužského závodu s hromadným startem. V něm hrál jednu z hlavních rolí i Hebík z CK Příbram. Držel se ve vedoucí skupině, ale 8 km před cílem ho postihl defekt předního kola. Pomoc sice přišla brzy v podobě neutrálního mechanického vozu, který mu kolo vyměnil, avšak nová, nezajetá galuska tempo které Hebík nasadil, aby se dostal zpět do vedoucí skupiny, nevydržela. Výsledkem byl pád, který znamenal konec medailových nadějí. CK Příbram se tak musel spokojit s 18.místem Hebíka a20. Místem Kesla, které lze i tak považovat za solidní výsledek.

Doufejme, že příští rok nám bude přát více štěstí a dočkáme se medaile i v seniorské kategorii.

Comments are closed.