Home » Aktuální téma, Silniční cyklistika, Týmy & závodníci

Katarína Hranaiová ovládla závod v Německu

Submitted by on Úterý, 29 Květen 2012No Comment
Katarína Hranaiová ovládla závod v Německu
Kirchheim – V Německu toto pondělí slaví lid vyslání Svatého Ducha. Ten zřejmě sestoupil a osvítil českou cyklistku Katarínu Hranaiovou, která na německém území získala právě během tohoto státního svátku své první zahraniční vítězství v trikotu svého švýcarského týmu Bigla. Hranaiová suverénně ovládla Velkou cenu Kirchheimu, když do cíle přijela osamocená s náskokem půl druhé minuty.
„Závod se jel v centru města a atmosféra v něm byla opravdu fantastická. Cítím se fyzicky velmi dobře, takže jsem si věřila. Zkoušela jsem útočit už během víkendových závodů, ale tam se mi výsledek nezdařil, říkala jsem si, že tentokrát to už vyjít musí,“ popsala cyklistka z Rokycan Katarína Hranaiová.

GP Kirchheim/Teck je součástí seriálu Lightweight Cupu. Závod v centru Kirchheimu měly ženy vypsaný na třicet jeden a půlkilometrových okruhů. „Sice bylo každé páté kolo bodovací, ale spurtovalo se jen o vypsané prémie. Závod byl hladký, takže rozhodoval až závěrečný průjezd páskou. Toho jsem chtěla využít,“ podotkla Hranaiová.

Česká cyklistka hájící barvy švýcarské ekipy se rozhodla zaútočit těsně po polovině závodu, v šestnáctém okruhu. Atak se vydařil, když žádná z konkurentek nedokázala náskok vymazat a Hranaiovou dojet. Ta nakonec cílovou lajnu protnula s náskokem více než půl druhé minuty. V jejím týmu Bigla pak byla radost dvojnásobná. Nejen, že děvčata slavila zlato, ale díky Jennifer Sägesserové také stříbro. Bronz pak brala Andrea Wätzigová ze Stuttgartu.
Výsledky: 1. Katarína Hranaiová (CZE) 1:08:46, 2. Jennifer Sägesser () obě Bigla Cycling Team, 3. Andrea Wätzig (Team Stuttgart) obě +1:37.
Patrik Pátek

Comments are closed.