Home » Aktuální téma, Technika & Recenze

FOX oznamuje stažení a bezplatnou výměnu patron 2013 Evolution Series vidlic

Submitted by on Úterý, 12 Listopad 2013No Comment
FOX oznamuje stažení a bezplatnou výměnu patron 2013 Evolution Series vidlic
FOX oznamuje stažení a bezplatnou výměnu CTD O/C patron u 32 a 34 Evolution Series vidlic (zdvih 120-160mm) modelové řady 2013 vyrobených mezi 1. březnem a 30. listopadem 2012. Uživatelé, kteří na základě dále uvedených údajů a kontroly na webových stránkách FOXe (viz instrukce níže) zjistí, že se bezplatná výměna patrony týká jejich vidlice, by měli neprodleně přestat vidlici používat a kontaktovat svého prodejce či přímo FOX servisní centrum CYKLOŠVEC Písek.
Název produktu: Specifický modelový rok 2013, 32 a 34 Evolution Series vidlice se zdvihem 120-160mm
Množství: Část z 40000 ks vidlic prodaných celosvětově, z toho cca 12500 vidlic prodaných v rámci USA a Kanady
Výrobce: Fox Factory Scotts Valley California, USA
Možné nebezpečí: Válec/píst tlumicí patrony se za určitých okolností může oddělit/roztrhnout a může dojít k vysunutí vidlice nad maximální možnou míru, což může teoreticky způsobit vypadnutí předního kola z bicyklu a s tím související nebezpečí nekontrolovatelného pádu s fatálními následky.
Zaznamenané incidenty: Fox zaznamenal jeden případ, kdy prasklá patrona způsobila roztažení vidlice nad maximální možnou míru, vypadnutí předního kola a pád jezdce.
Popis případu: Bezplatná výměna se týká pouze modelového roku 2013, 32 a 34 Evolution series vidlic se zdvihem 120-160mm a otevřenou CTD O/C patronou. Pečlivě prostudujte následující kroky k určení, zda se bezplatná výměna týká i Vaší vidlice. Pokud si nejste jisti, přestaňte neprodleně používat Vaši vidlici a kontaktujte Vašeho prodejce či přímo FOX servisní centrum pro ČR – CYKLOŠVEC Písek
Prodáno: Jako originální vybavení na kolech 2013 Specialized, Trek, Scott, Kona, Cannondale, a mnoha dalších značkách bicyklů, v malém množství samostatně prodané aftermarket vidlice.
Vyrobeno v: Vidlice, kterých se bezplatná výměna patro týká, byly smontovány v továrně FOX Watsonwille California
Řešení: Pokud má zákazník podezření, že se ho týká bezplatná výměna, měl by okamžitě přestat vidlici používat, dokud si tuto skutečnost dokonale neověří. Pro ověření, zda se výměna patrony týká konkrétní vidlice je třeba zjistit ID kód a výrobní číslo vidlice (viz instrukce níže) a tato data zadat do speciálního formuláře na k tomu zřízených stránkách: http://ridefox.com/recall (pouze v anglickém jazyce). Pokud se vidlice výměna patrony týká, zákazník by ji  měl neprodleně přestat používat a kontaktovat svého prodejce či přímo FOX servisní centrum CYKLOŠVEC Písek. Zákazník obratem obdrží zdarma zcela novou patronu, která mu bude namontována ve FOX servisním centru nebo po domluvě přímo jeho lokálním prodejcem. Pokud se vidlice výměna patrony netýká, zákazník může dále bez obav vidlici používat.
Kontakt: tel. 382 206 451, mobil 605 215 801, e-mail: servisfox@cyklosvec.cz

Identifikace vidlice:
Máte skutečně EVOLUTION vidlici? Nápis EVOLUTION se nachází na velkých nálepkách vedle a nad logem FOX na obou nohách vidlice
Další rozlišovací znaky: Barva: černá, bílá nebo zelená
Model: FLOAT
Ovládání CTD: na korunce nebo na řídítkách
Zdvih: 120-160mm
Barva nálepek: černobílá se stříbrnou nebo šedou a dále OEM kombinace černobílé nálepky s dalšími barvami dle barevného schématu kola
Co dělat?:
1/ Najděte identifikační kód (ID) na zadní straně levé spodní nohy vidlice (z pohledu jezdce)
2/ Opište tento kód do interaktivního formuláře na stránkách http://ridefox.com/recall (políčko 4 digit ID code) a klikněte na modré tlačítko Check
3/ V případě, že je vidlice v pořádku a netýká se jí výměnný program patron, zobrazí se hlášení No Action Required. Your fork is not part of the recall
Od 28/10 již není aktuální bod 1-3, pro identifikaci vidlice se zadává rovnou její výrobní číslo (viz postup od bodu 4)!!!
4/ V případě, že je teoreticky možné, že se Vaší vidlice výměnný program patron týká, zobrazí se další obrazovka – do okénka ve spodní části vepište sériové číslo vidlice, které naleznete na spodní části krku v místě nalisování do korunky (u vidlic s dálkovým ovládáním CTD z řídítek bude zřejmě nutno povolit držák bowdenu, aby bylo celé sériové číslo vidět). Mějte na paměti, že čísla 0, 3 a 8 mohou vypadat velmi podobně.
5/ V případě, že je vidlice v pořádku a netýká se jí výměnný program patron, zobrazí se hlášení No Action Required. Your fork is not part of the recall
6/ V případě, že se Vaší vidlice týká výměnný program patron, zobrazí se další obrazovka s hlášením:

Your fork is a part of the recall. You should immediately stop using your fork.

Vyplňte prosím co nejvíce informací v dotazníku. Poté stiskněte tlačítko Submit. Na další obrazovce se Vám v horní části zobrazí Váš žlutý referenční kód. Neprodleně přestanťe vidlici používat a kontaktujte prosím FOX servisní centrum CYKLOŠVEC Písek. Pro zjednodušení vyřízení uveďte prosím Váš referenční žlutý kód. V případě, že si nejste čímkoliv jisti při vyplňování formulářů na http://ridefox.com/recall, neprodleně nás kontaktujte, s identifikací vidlice Vám rádi pomůžeme.
FOX se omlouvá za všechny nepříjemnosti způsobené tímto výměnným programem a ujištuje zákazníky, že výměna patrony Vás vrátí na Vaše oblíbené traily s bezpečnějším odpružením.

www.cyklosvec.cz/fox

Fotogalerie

Comments are closed.