Home » Aktuální téma, Vuelta a Espaňa, Závody

Etapové vítězství a dres vedoucího závodníka na Vueltě pro Pabla Lastrase

Submitted by on Úterý, 23 Srpen 2011No Comment
Etapové vítězství a dres vedoucího závodníka na Vueltě pro Pabla Lastrase

Po 14 letech coby profesionální závodník, vždy jezdící v týmu pod vedením Eusebia Unzuéa, to byl právě Lastras, jenž daroval týmu Movistar první vítězství ve španělské Vueltě. Rodák z Madridu rovněž získal právo obleknout červený dres pro vedoucího jezdce závodu. Hned po několika kilometrech po startu etapy se Lastras spolu se čtyřmi dalšími jezdci odpoutal od zbytku pelotonu. Poté se rozhodl poodjet i těmto 4 jezdcům v závěrečné pasáži stoupání na Alto de le Santa (3. kategorie), 14 kilometrů před cílovou páskou, která byla tentokrát v městě Totana.

Pablo Lastras: „ V úniku jsem se snažil soustředit na správné doplnění tekutin a příjem energie. Nakonec, zkušenosti vás naučí jak si v těchto situacích poradit. Možná v zítřejší etapě ztratím 30 minut, ale nevadí mi to. Dnes byl ten den. Dres vedoucího jezdce je pro mne a mou kariéru velikou odměnou. Na kole jezdím již 27 let a tohle je obrovský úspěch, ačkoliv můj největší triumf byl ten z Gira 2001. Tehdy jsem jezdil teprve čtyři roky jako profesionál, štěstí mi nepřálo, avšak toto vítězství mne zcela změnilo. Pokud člověk je profesionálním závodníkem, není žádné tajemství, že se musí starat hlavně o své tělo, pokud to děláte, vyplatí se to. Mou výzvou bylo vyhrát etapu na Giru a byl jsem tomu nablízku. Avšak spíše si vážím vítězství, které jsem získal právě zde, na Vueltě.

3. etapa 66.ročníku Vuelty – Petrer – Totana (163 km): 1. Lastras (Šp.) 3:58:00, 2. Sylvain Chavanel (Fr.), 3. Irizar (Šp.), 4.Pidgornyj (Ukr.) všichni +15, 5. Roche (Ir.), 6. Breschel (Dán.), 7. Agnoli, 8. Gavazzi, 9. Gasparotto (všichni It.), 10. Bakelants (Belg.) všichni +1:43.

Průběžné pořadí: 1. Lastras 8:25:59, 2. Sylvain Chavanel +20, 3. Irizar +1:08, 4. Pidgornyj +1:24, 5. Fuglsang (Dán.), 6. Monfort (Belg.) oba +1:55, 7. Nibali (It.), 8. Agnoli, 9. Capecchi (It.) všichni +1:59, 10. Sivcov (Běl.) +2:04.

Pablo Lastras a Movistar team používá přilby Catlike www.catlike.cz

Comments are closed.