Home » Aktuální téma, MTB, Týmy & závodníci, Závody

Rakousko a Itálie v jednom

Submitted by on Pondělí, 11 Červen 2012No Comment
Rakousko a Itálie v jednom

10 dní na cestách, se třemi holkami a spousta zážitků k tomu, to byl můj program posledních dnů! Minulý víkend jsem vyrazil na evropský pohár ve sjezdu, na iXS Downhill cup do rakouského Leogangu. Vzhledem k tomu, že se na této trati bude letos konat ke konci sezóny mistrovství světa, sešla se tu téměř celá světová špička a tak se z evropského poháru stal v podstatě pohár světový. Dráha byla díky dobrým podmínkám hodně rychlá, rozbitá a o zrádná místa nebyla nouze. Celý víkend se mi jezdilo parádně, závodní jízda se mi relativně povedla a vešel jsem se do top 80, což v tak nabité konkurenci nebylo nejhorší.

Po závodech jsme měli naplánované focení s fotografkou Justou Jeskovou a přesun do Val di Sole na další podnik světové fourcrossové série. Bohužel však z focení muselo sejít, protože mě skolila nemoc a 3 dny jsem strávil v posteli.

Po příjezdu do Val di Sole jsem přemýšlel, jestli vůbec závody jet nebo jestli se šetřit na další víkend. Nakonec jsem se rozhodl to zkusit a v páteční kvalifikaci z toho bylo 5. místo. V sobotu mi už bylo o poznání lépe a tak se mohlo jít závodit. Kolem tratě se za umělého osvětlení sešla velmi slušná divácká kulisa, která celý večer tvořila skvělou atmosféru. Ve čtvrtfinále jsem se před cílem snažil dostat ze třetí pozice na druhé postupové místo, což se mi o kousek nepodařilo a v závodě jsem skončil na 13. místě. Rozhodně to nebyl výsledek podle očekávání, ale na to, jak jsem se cítil 2 dny před závody, jsem byl i s tímto místem relativně spokojený.

Kamil Tatarkovič

Foto: Justa Jeskova, www.justajeskova.com

Comments are closed.