Home » Aktuální téma, Silniční cyklistika, Závody

Slovenský pohár – kritérium Dudince a VC Krupiny

Submitted by on Pondělí, 27 Duben 2015No Comment
Slovenský pohár – kritérium Dudince a VC Krupiny

V sobotu bylo na programu kritérium na 45km, které závodníci zdolali za méně než hodinu. Pár metrů před prvním velkým bodováním měl Martin Boubal defekt, který ho připravil o cenné body, nicméně celý tým 7 mužů dobře pracoval a Boubal s Okrouhlickým sbírali body po zbytek závodu.

Pořadí v cíli: 1. Maroš Kováč(Kemo Dukla Trenčín), 2. Martin Boubal(CK Příbram Fany Gastro), 3. Vojtěch Nipl(Puskinak.cz), 4. Matěj Jurčo(Kemo Dukla Trenčín), 5. Tomáš Okrouhlický(CK Příbram Fany Gastro)

V neděli se jel 20.ročník Velké ceny Krupiny. Závod se jel na 141km, tedy na 3 kola po 47km. Hned v prvním kole ve stoupání na 20.km udal David Blažej takové tempo, že se na čele závodu vytvořila pouze sedmi-členná skupina, ve které byl z našich ještě Okrouhlický a dále 3 jezdci Dukly Trenčín, 1 závodník týmu Firefly a 1 maďarský jezdec. Tato skupina si vytvořila během chvíle náskok přes 2 minuty a pelotonu se je do konce závodu nepodařilo dostihnout. Při prvním průjezdu páskou vyhrál Okrouhlický první rychlostní prémii, druhou vyhrál Kováč z Dukly Trenčín. V posledním kole z této skupiny odjela dvojice závodníků, příbramský Blažej a trenčínský Tybor, která s náskokem okolo půl minuty přilela osamoceně do cíle.

Pořadí v cíli: 1. Patrik Tybor(Kemo Dukla Trenčín), 2. David Blažej(CK Příbram Fany Gastro), 3. Gábor Fejes(TEAM BÁTORFI AKTK), 4. Martin Mahďar(Kemo Dukla Trenčín), 5. Tomáš Okrouhlický(CK Příbram Fany Gastro), 9.Boubal, 10. Hebík, 30. Malik, 51. Kasperkiewicz (všichni CK Příbram Fany Gastro)

Marek Volf

Comments are closed.