Home » Aktuální téma, MTB, Týmy & závodníci, Závody

Jakub Říha /Galaxy CykloŠvec/ vyhrál fourcrossové mistrovství České republiky 2011

Submitted by on Úterý, 19 Červenec 2011No Comment
Jakub Říha /Galaxy CykloŠvec/ vyhrál fourcrossové mistrovství České republiky 2011

Po ne příliš povedené první polovině sezony kdy jsem byl nucen většinu svých sil věnovat přípravě na státní maturitu a sport byl tak nějak na vedlejší koleji , přišel závod mistrovství České republiky v Tošovicích.

Už kvalifikace ukázala vyrovnanost startovního pole a se ztrátou pouhých dvou desetin vteřiny na druhého jsem skončil čtvrtý .

Samotným závodem jsem prošel bez zaváhání 1/8finále 1. , 1/4finále 2. , semifinále 2.

Vzhledem k charakteru tošovické trati jsem si na startu finále záměrně vybral nejméně výhodnou čtvrtou dráhu s tím , že se soupeře pokusím podjet už v první zatáčce . První zatáčku , ale všichni čtyři projíždíme bez zaváhání a můj útok se tedy musí uskutečnit v dolní polovině trati . Najíždíme do třetí zatáčky na levou ruku a získávám potřebnou rychlost k předjetí . Haluzu přeskakuji na prvním skoku profi sekce a jen s velkou dávkou štěstí se vyhýbám Prokopovi, který v tu chvíli padá a bere s sebou Tatarkoviče . Dostávám se na vedoucí pozici a netuším, že jsem jediný který se Prokopovi dokázal vyhnout, proto na další rovince spurtuji a volím vnitřní defenzivní stopy . Chci vyhrát !

Jsem velmi štastný na závod jsem se hodně připravoval, nechal jsem si vyrobit i speciální design dresu jen pro závod MČR a podařilo se .

Po dvou juniorských titulech je to třetí vítězství na fourcrosovém mistrovství republiky v řadě tentokrát ovšem poprvé v té nejprestižnější kategorii ELITE Men. Tento úspěch řadím do první řady hned vedle 3.místa z mistrovství světa v Cannbeře 2009.

Jakub Říha

Výsledky:
1. Jakub Říha (Galaxy CykloŠvec)
2. Kamil Tatarkovič (Scott FDF)
3. Tomáš Haluza (Pell’s)
4. Michal Prokop (Specialized)

Devatenáctiletý písecký Jakub Říha je závodníkem GALAXY CYKLOŠVEC TEAMU. Používá vidlice Fox a RSP maziva a masážní prostředky.

Další info: zde www.facebook.com/jakubriha52

Comments are closed.