Home » Aktuální téma, Silniční cyklistika, Trénink, Týmy & závodníci

Soustředění v Chorvatsku se vydařilo

Submitted by on Středa, 25 Březen 2015No Comment
Soustředění v Chorvatsku se vydařilo

Dva týdny finální přípravy před novou sezónou v příjemných klimatických podmínkách chorvatské Poreče za sebou mají cyklisté silničního týmu Favoritu Brno U23.

„Soustředění rozhodně splnilo svůj účel. S přístupem všech závodníků jsem byl maximálně spokojen, nováčci do týmu perfektně zapadli. Samozřejmě tam nějaké rozdíly ve výkonnosti jsou, ale to je běžná věc. Navíc je teprve začátek sezóny a ještě jsme nejeli žádný závod,“ řekl trenér Favoritu František Trkal.

Kempu se zúčastnilo všech osm závodníků: Petr Hampl, Michael Kukrle, Adam Sekanina, Dominik Chlupáč, Dominik Neuman, David Zverko, Pavel Gruber a Vít Schmidt. „Šlo o závěrečný blok přípravného období. Hodně jsme trénovali v kopcích, do rychlosti i za autem, zkoušeli jsme spurty, jezdili jsme i měřené kontrolní úseky a ty časy byly hodně dobré, protože máme srovnání z předešlých let,“ prozradil trenér Trkal.

Měl radost, že se jeho svěřencům po dobu celého soustředění vyhnuly zdravotní problémy. „Přálo nám i počasí, teploty se pohybovaly od 13 do 17 stupňů. Odtrénovali jsme vše, co jsme chtěli. Teď po návratu domů máme trošku odpočinkovější týden a budeme ladit formu na první závod sezóny, kterým je pro nás 28. března Velká cena Hlohovce. Týden na to nás čeká domácí klasika Bíteš, která je pro nás velice prestižní. Pak už budeme závodit každý víkend,“ doplnil František Trkal.

Comments are closed.