Home » Aktuální téma, Cyklokros, Foto, Týmy & závodníci, Závody

Jan Nesvadba jedenáctý na MS v Lucembursku

Submitted by on Středa, 1 Únor 2017No Comment
Jan Nesvadba jedenáctý na MS v Lucembursku

Již při přímém přenosu juniorského závodu bylo jasné, že stavitelé trati v Lucembursku si servítky rozhodně nebrali. Obzvláště několik traverzových úseků okořeněných námrazou a pro později jedoucí kategorie i rozježděné bláto bylo kamerami zabíráno i v dost nešťastných momentech.
Šimon Vaníček a Jakub Schierl své poslední tréninkové dny trávili na domácí trati v Kolíně a působili opravdu více než odhodlaně. Když bychom shrnuli jejich výkon na této vrcholné akci, tak především Šimon ustál tlak akce podobných rozměrů více než dobře a podal v porovnání s ostatními světovými poháry standardní výkon. Jeho 27.místo bylo více než uspokojivé. Na druhou stranu Jakub Schierl na svém prvním MS hned v prvním kole zachyboval a nedokázal vyřešit spadlý řetěz, což ho stálo propad až na konec celého pelotonu a následně i předjetí o kolo vedoucími závodníky a to vedlo k předčasnému konci a 59.místu mezi juniory. Jakub je však junior prvoročák a bude tak mít další šanci svou formu prodat například již příští rok na ME v Táboře.

V kategorii elite na tom bylo naše zastoupení o poznání lépe. Ze známé dvojice Jan Nesvadba a Tomáš Paprstka si tentokrát s těžkým závodem, který výrazně poznamenaly defekty, výborně poradil právě Honza svou plynulou jízdou se v průběhu celého závodu prokousával kupředu až na konečné 11.místo! Mezi reprezentačními kolegy mu tak patřilo 2.místoTomáše do Lucemburska štěstí nedoprovodilo a musel se za 8 okruhů vypořádat se čtyřmi defekty, ale i tak vybojoval slušné 26.místo.

Comments are closed.