Home » Aktuální téma, Silniční cyklistika, Týmy & závodníci

Tým Jelly Belly dominoval na Tour de Murrieta

Submitted by on Čtvrtek, 31 Březen 2011No Comment
Tým Jelly Belly dominoval na Tour de  Murrieta

Tým Jelly Belly, který používá pláště Kenda vstoupil do letošního závodu Tour de Murrieta, který se koná v Kalifu, se třemi cíli: získat zkušenosti pro mladé začínající závodníky, připravit se pro nadcházející závodní sezónu a vyhrát právě tento podnik. Mise byla splněna.

Sean Mazich dojel jako první, nic Hamilton byl třetí a tým Jelly Belly byl prvním v celkové klasifikaci. Ředitel týmu Danny Van Haute se rozhodl, že se jeho stáj letos nezúčastní závodu Tour de  Thailand a místo toho dá svým mladým svěřencům možnost okusit tu pravou profesionální závodní atmosféru. Závod Tour de Murrieta bylo omniem, počítaný na dosažené body, ne na čas.

Emerson Oronte, Nic Hamilton, Cameron Cogburn a Alastair Loutit, ti všichni jeli pod vedením svých ostřílených spoluzávodníků a kolegů Bernarda van Uldena, Seana Mazice a Sergia Hernandeze.

„Naším cílem bylo zaučit mladé jezdce a uvést je do prostředí profesionální cyklistiky, ukázat jim jak společně pracujeme“, prohlásil po závodě van Haute.

Van Ulden vyhrál první časovkářskou etapu a ujal se tak žlutého trikotu. Po druhé etapě byl ve žlutém pro změnu Hernandez. Se vstupem do poslední etapy měl tým Jelly Belly čtyři své jezdce mezi prvními šesti.

„Měli jsme poslední den ve hře mnoho karet“ řekl van Haute. Mazich dojel třetí, což mu bohatě stačilo na zisk celkého prvenství v závodu.

„Byla to opravdu dobrá příprava“, dodal van Haute. „Doufejme, že se závodníci naučili dost.“

Pláště a duše Kenda najdete na www.cyklosvec.cz/kenda

Comments are closed.