Home » Aktuální téma, Silniční cyklistika, Závody

GP města Přeštice vyhrál Jiří Nesveda

Submitted by on Úterý, 1 Říjen 2013No Comment
GP města Přeštice vyhrál Jiří Nesveda

Odvetou po seriálu GIANT LIGA 2013 – GP města Přeštice byla zakončena kriterijní liga. Cyklistické kriterium, které startovalo v centru města Přeštic se tak rozloučilo s cyklisty a diváky. Závod, který byl vypsán na 50 okruhů, pak vyhrál Jiří Nesveda (AC Sparta Praha).
foto www.cyclist.cz

…V Přešticích byl opět po roce připraven technický a zároveň velice rychlý závodní okruh, který si jako první vyzkoušeli děti v rámci McDonald’s TOUR.

V dětských kategoriích se utkalo přes 55 dětí, které si v centru města mohly zazávodit a poměřit síly s ostatními účastníky dětských závodů.

V závodě kategorie Elite byl od začátku velice aktivní Jiří Nesveda a Tomáš Okrouhlický (AC Sparta Praha), kteří se odpoutali od hlavního pole po pěti odjetých kolech. V polovině závodu se do skupiny vrátil Okrouhlický a Nesveda tak pokračoval v sólové jízdě od startu do cíle. Nesveda tentokrát vše vsadil na jednu kartu a taktika mu vyšla. Mohl se radovat z vítězství, které ho tentokrát stálo hodně sil.

Druhé místo v závěrečném spurtu pro sebe získal Martin Boubal (VC Ratisbona Reegensburg) a třetí prosvištěl páskou Tomáš Okrouhlický.

Nejaktivnějším jezdcem byl opět Radek Bečka (CK Kolokrám – Svijany), který nasbíral nejvíc prémií vyhlašovaných během závodu.

Jiří Nesveda v cíli: „Šel jsem do závodu hop nebo trop, věděl jsem, že tady nesmím zůstat vzadu. Je to rychlý a technický okruh. Vyšlo to…jsem unavenej, ale spokojenej.“

Odveta GP města Přeštice 28. září 2013

1. místo Jiří Nesveda (AC Sparta Praha)
2. místo Martin Boubal (Veloclub Ratisbona)
3. místo Tomáš Okrouhlický (AC Sparta Praha)
4. místo Tomáš Holub (AC Sparta Praha)
5. místo Radek Bečka (CK Kolokrám –Svijany)

POWERADE Cup Juniorů
1. místo Jan Ryba (Author team Stupno)

KISS proton prestige (soutěž aktivity)
1. místo Radek Bečka (CK kolokrám –Svijany) 7b

Sýkora sportswear CUP (ženy)
1. místo Zuzana Neckářová (Alltraining.cz)
2. místo Božena Kučerová (Velosport Domažlice)

NaCesty.cz CUP (jezdci Masters nad 40let)
1. místo Zdeněk Rubáš (AC Sparta Praha)
2. místo Karel Kopr (CK Slavia Praha)
3. místo Martin Charvát (AC Sparta Praha)

Comments are closed.