Home » Silniční cyklistika, Týmy & závodníci, Za jízdy, Závody

Tým Movistar vyhrál Kolem Burgosu časovku družstev

Submitted by on Čtvrtek, 11 Srpen 2011No Comment
Tým Movistar vyhrál Kolem Burgosu časovku družstev

Jezdci týmu Movistar vybojovali své 19. vítězství v letošní sezóně. Tým suverénně zvítězil ve třetí etapě závodu Kolem Burgosu. Etapa byla dlouhá 11,6 km a jezdci pod vedením José Luise Arriety ji prolétli neuvěřitelnou rychlosti 66,6 km/h v průměru.

Tým Movistar jako jediný zvládl zajet etapu pod hranici deseti minut. Tým Kaťuša, jenž má svého jezdce Joaquima Rodrigueze na čelní pozici závodu, dorazil do cíle jako druhý se ztrátou deseti sekund na vítězný Movistar.

José Lius Arrieta (sportovní ředitel): „ Musím říci, že jsme šťastní nejen kvůli vítězství, ale i časovému náskoku, který jsme získali nad svými soupeři. Cílem bylo se dostat v hodnocení pokud možno co nejvýše, čehož si byl vědom i Lastras, který hned ráno zkoušel motivovat své týmové kolegy. Všichni věděli, že pokud skončíme pod třemi prvními příčkami, bude to veliké zklamání. Věděli jsme také, že časovka bude velmi rychlá a časové diference mezi týmy nebudou nijak zvlášť propastné, ale fakt, že jsme získali náskok deseti vteřin na druhý tým v pořadí, byl důkazem toho, že chlapci zajeli etapu opravdu brilantně. Už po třetím kilometru etapy jsme měli náskok sedmi sekund na tým Kaťuša, což dokazovalo, že jsme byli kvalitně připraveni a drželi dobrou vhodnou taktiku již od samotného startu. Celkové hodnocení vypadá pro náš tým nyní celkem nadějně, musíme se však stále mít na pozoru a připravit se na to, co je v závodě teprve před námi.

Celkově zvítězil Kolem Burgosu Španěl Joaquim Rodriguez (Kaťuša). V poslední etapě dojel na třetím místě. Druhé místo celkově získal také Španěl Dani Moreno (Kaťuša).

www.catlike.es

Comments are closed.