Home » Aktuální téma, Blogy závodníků, MTB, Týmy & závodníci, Závody

Finále světového poháru 4X Val di Sole – 3. místo Kamila Tatarkoviče

Submitted by on Úterý, 23 Srpen 2011No Comment
Finále světového poháru 4X Val di Sole – 3. místo Kamila Tatarkoviče

Poslední zastávkou světového poháru letošního roku bylo italské středisko Val di Sole. I přesto, že tato dráha nepatří mezi moje oblíbené, odjížděl jsem tentokrát z Itálie spokojený z povedeného závodu. Trať ve Val di Sole je už třetím rokem v podstatě stejná, ne moc technická a celá její druhá polovina je velmi fyzicky náročná. Pro letošní rok udělali pořadatelé nový povrch, který se ze začátku tvářil dobře, ale hned první trénink ukázal, že se štěrková vrstva rozjezdí a celá trať bude hodně zrádná. To se také potvrdilo, protože to klouzalo od startu až do cíle. Pro samotný závod jsou velmi pozitivní velké a široké zatáčky, kde je několik stop a je obtížné projet zatáčku tak, aby se bezpečně zabránilo předjetí. Díky tomu bylo možné celý večer koukat na nespočet předjížděcích manévrů, což přidávalo závodům na atraktivitě.

V kvalifikaci se mi podařila čistá jízda, která znamenala 4. místo. Za večerního osvětlení se v sobotu rozběhly vyřazovací jízdy. Po dlouhé době se mi podařilo se probojovat až do finále, z čehož jsem měl velkou radost. Na startu jsem měl venkovní dráhu a tak jsem chtěl zkusit první zatáčku nadjet a projet ji vnitřní stopou, což se mi podařilo a dostal jsem se na třetí místo. V druhé a třetí zatáčce jsem však na kluzkém povrchu ztratil rychlost a kontakt s ostatními závodníky. Po pádu Gravese jsem nakonec proťal cílovou pásku na třetím místě a mohl jsem se tak letos poprvé radovat ze stupňů vítězů! V celkovém hodnocení světového poháru mi v letošním roce patří 8. místo!

Příští týden na nás čeká nejdůležitější závod sezóny, mistrovství světa ve švýcarském Champery a tím nám už pomalu bude letošní závodní rok končit…

Kamil Tatarkovič

Comments are closed.